2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Rekordszámú látogató a 15. Growtech Eurasia vásáron

Agro Napló
A mezőgazdasági ipar egyik legnagyobb találkozója a Growtech Eurasia Nemzetközi Üvegház, Mezőgazdasági Eszköz- és Techológiai Vásár, amelyet idén 15. alkalommal rendeztek meg a törökországi Antalyában 2015. december 2-5. között. A 40.000 m2-en elterülő vásáron idén 683 kiállító volt jelen 30 országból, a 77 országból érkező 79.624 látogató pedig egyértelmű rekordnak számít.


Ahogy a korábbi években is, számos új terméket és eljárást mutattak be a vásáron. Például olyan paradicsomokat, amelyek a hagyományosnál háromszor több likopint, és csak a gyümölcsökhöz hasonlítható aroma mennyiséget tartalmaznak. A kiállítás kedvencei a kulcsrakész szőlőskerteket és gyümölcsösöket építő cégek, a Ferrari árával vetekedő óriástraktorok és bálázógépek voltak.


Nyolcadik alkalommal Growtech Mezőgazdasági Díjakat is kiosztottak a Growtech Eurasia Vásárhoz kapcsolódóan. A 19 jelölt közül a győztesek a következők voltak: AGROWELD GREENHOUSE TECHNOLOGIES az üvegházi technológiák kategóriában, a DOKTAR TARIM az agrárinformatika és tanácsadás kategóriában, a GEOFLOW az öntözőrendszerek és berendezések kategóriában, a GAP AGRICULTURAL RESEARCH INSTITUTE a mezőgazdasági gép és berendezés kategóriában, és a KOPPERT és YEDİTEPE SAĞLIK HİZMETLERİ a növénytápanyagok és növényvédelem kategóriában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tűzelhalás ellen is permetezni kell

Tűzelhalás ellen is permetezni kell

Idén a megszokotthoz képest kissé korábban virágoznak az almatermésűek, amihez kellemes meleg, és most már többnyire csapadékos idő is társul. Ha ezek...

Védekezni kell a gyümölcsösökben

Védekezni kell a gyümölcsösökben

Minden feltétel adott a gyümölcsfák hajtáselhalását okozó gombás megbetegedéséhez, a meggy és az őszibarack még menthető, bár utóbbit a tavaszi fagyok...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!