Rekordszámú jelentkező a MATE képzésein

Agro Napló
A nyilvánosságra hozott felsőoktatási jelentkezési adatok alapján minden eddiginél több, 8 388 fő nyújtotta be jelentkezését a MATE képzéseire, ami több mint 40 százalékos emelkedést jelent.
Fotó: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE)

„A most látható kimagasló érdeklődés kiválóan bizonyítja, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemet érintő fejlesztések miatt a felvételizők körében megnőtt a bizalom modellváltó intézményünk iránt. Az egyetem teljes megújítását célzó törekvéseinket az is egyértelműen visszaigazolja, hogy erősödtek a partneri kapcsolatok, a campusokon 10 milliárdos nagyságrendben zajlanak a felújítások és minden mérvadó nemzetközi rangsorban erősítettük pozíciónkat a tavalyi esztendőben, amely tendencia céljaink szerint a 2023-as esztendőben is folytatódik”

– emelte ki Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

A mezőgazdasághoz és az élelmiszeriparhoz kötődő képzések népszerűsége közel 30 százalékkal nőtt, de rendkívül keresettek a MATE pedagógiai képzései is, melyekre mintegy 80 százalékkal többen jelentkeztek, mint tavaly – értesült a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) közleményéből az Agro Napló.

Az első helyes jelentkezőket tekintve 33 százalékos emelkedés tapasztalható: míg tavaly 3.220 fő, addig idén 4.284 fő nyújtotta be jelentkezését első helyen valamely felsőoktatási szakképzésre, illetve az osztatlan, az alap- és mesterszakokra.

Az agrár- és élelmiszertudományi képzésekre 3 450 fő, a művészeti és művészetközvetítési képzésekre 499 fő, a gazdasági és társadalomtudományi képzésekre 2 426 fő, a környezettudományi és természetvédelmi képzésekre 673 fő, a pedagógus és bölcsészettudományi képzésekre 848 fő, a műszaki és informatikai képzésekre pedig 1.208 fő jelentkezett az idei normál felvételi eljárásban. Mindez azt jelzi, hogy nemcsak az agrárképzések, de a MATE minden más szakterületének képzései iránt is nőtt az érdeklődés.

(Forrás: MATE)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!