Agrár-műszaki rendszermérnök mesterszakkal bővül a MATE képzési portfóliója

Agro Napló
Új agrár-műszaki rendszermérnök mesterszakot indít a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem 2024. februárjában, melyre agrárképzési területen szerzett alapdiplomával lehet felvételizni.

A képzésre – a MATE keresztfélévben meghirdetett további mesterszakjaihoz hasonlóan – a felvi.hu E-felvételi rendszerében lehet jelentkezni.

A háromféléves új képzés elsősorban az agrárdigitalizáció, a termelésben megjelenő mesterséges intelligencia megoldások, a korszerű mezőgazdasági géprendszerek, valamint a műszaki, technológiai, adattudományi, menedzsment és gazdaságtani ismeretek terén bővíti a hallgatók agrártudományi alapismereteit – értesült a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) cikkéből az Agro Napló.

A képzés sikeres elvégzése után a végzettek alkalmassá válnak agrárgazdaságok irányítására, műszaki és/vagy gazdasági rendszerfolyamatok, illetve vállalati projektek menedzsmentjének kialakítására és működtetésére, vagy akár kutatási és innovációs tevékenységek végzésére is. A tudományos élet iránt érdeklődők pedig a doktori képzésben is folytathatják tanulmányaikat.

A képzésre a növénytermesztő mérnöki, a természetvédelmi mérnöki, a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, a vidékfejlesztési agrármérnöki, az állattenyésztő mérnöki, a mezőgazdasági mérnöki és a vadgazda mérnöki alapképzési szakokon végzettek jelentkezését várja a MATE.

Jelentkezési határidő: 2023. november 15.

A felvételihez szükséges információkat a MATE Műszaki és Informatikai Képzések Központ (MATE TECH-INFO) képzései között találhatják meg az érdeklődők.

(Forrás: MATE)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Keresztféléves képzések a MATE-n

Keresztféléves képzések a MATE-n

Jövő év februárjában kezdhetik meg tanulmányaikat azok a már diplomával rendelkező hallgatók a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE), akik k...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!