64 százalékkal több pótfelvételiző került be idén a MATE-ra!

Agro Napló
A pótfelvételi eljárásban 539 fő nyert felvételt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem képzéseire, ami 64 százalékos növekedést jelent a tavalyi póteljáráshoz képest.

A pótfelvételi eljárásban a MATE képzéseire összesen 950 jelentkezés érkezett. A ponthatárokat elért 539 felvett közül 221 fő az agrár- és élelmiszertudományi képzésekre került be, de kiugróan népszerűek voltak idén a pedagógiai képzések is, amelyekre 161 fő nyert felvételt. A műszaki-informatikai képzéseken 63 fő, a gazdasági képzéseken 62 fő, a környezettudományi és természetvédelmi képzéseken pedig 32 fő kezdheti meg tanulmányait szeptembertől, a normál felvételi eljárásban felvett gólyákkal egyidőben – értesült a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) közleményéből az Agro Napló.

„A MATE iránti fokozott érdeklődés egyértelműen bizonyítja, hogy az egyetem megalakulása óta eltelt 2,5 évben végzett munka beérett, az intézményünkbe vetett bizalom folyamatosan növekszik és az alapítványi működési forma is beigazolta a hozzá fűzött reményeket. Külön öröm számunkra az is, hogy a már diplomával rendelkezők közül közel négyszázan bővítenék tudásukat egyetemünk valamelyik szakirányú továbbképzésén, hogy új ismeretek birtokában további előnyre tegyenek szert a munkaerőpiacon”

– hangsúlyozta Dr. Gyuricza Csaba rektor.

A pótfelvételi eljárásban a MATE dunántúli campusa volt a legnépszerűbb, így 196 főt Kaposvárra, 172 főt Gödöllőre, 90 főt Budapestre, 41 főt Gyöngyösre, 36 főt Keszthelyre, 4 főt pedig Szarvasra vettek fel. A legtöbb pótfelvételizőt, 66 főt a kaposvári gyógypedagógia alapképzés vonzotta idén, míg a mezőgazdasági mérnöki és a kertészmérnöki alapszakokra 45-45 fő került be.

A szakirányú továbbképzések közül a legtöbben a keszthelyi növényvédelmi szakmérnöki, a gödöllői talajtani szakmérnöki, valamint a gödöllői létesítményenergetikai szakmérnöki képzésekre jelentkeztek.

A MATE szeptemberben induló szakirányú továbbképzéseire pótfelvételi keretében további felvételizőket vár az egyetem. Ezekre a korábban megszerzett diplomára alapuló képzésekre – többek közt az öntözési, a növénygenetika és növénynemesítés vagy a levegőtisztaság-védelmi szakirányú továbbképzésekre – szeptember 5. 20:00 óráig lehet jelentkezni a MATE honlapján.

(Forrás: MATE)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!