2024. április 26. péntek Ervin

Öt megyében már járt a tanyafejlesztési program roadshowja

Agro Napló
Öt megyében már tájékozódhattak a tanyafejlesztési program eredményeiről az érdeklődök az elmúlt két hétben a program bemutatását célzó roadshow keretében - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium szombaton az MTI-vel.

 A közlemény szerint Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében mutatta be Budai Gyula, a tárca parlamenti államtitkára a programot. 

    A tájékoztatás szerint a szaktárca 2011-ben dolgozta ki az első, teljes egészében nemzeti forrásból finanszírozott tanyafejlesztési programot, és az elmúlt három év alatt 963 pályázó nyert összességében mintegy 5,8 milliárd forint támogatást. 

    Hozzátették: idén mind a hat alföldi megye, illetve a Pest megye déli járásaiban lévő összes település pályázhatott, így 724 város és község vehetett részt a programban. 

    Kitértek arra, hogy Magyarországon mintegy 300 ezren élnek tanyán, a kormány és a szaktárca pedig továbbra is kiemelt figyelmet fordít a vidéki települések külterületén, a tanyákon élő emberek, gazdálkodók életkörülményeinek javítására, megkönnyítésére.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!