2024. április 19. péntek Emma

Műhelymunka a mezőgazdasági célú vízgazdálkodásról

Agro Napló
Június elsején sikeresen lezajlott a VISIONARY projekt második tudományos és szakpolitikai műhelymunkája (science policy interface).

A téma ezúttal a mezőgazdasági célú vízgazdálkodás volt a gazdálkodói együttműködések szemszögéből vizsgálva. A vízgazdálkodási értéklánc szereplői az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) kollégáinak facilitálásával alkottak közös jövőképet a mezőgazdasági célú vízfelhasználásra vonatkozólag. A közös jövőkép eléréséhez a legfontosabb változás igényként lett azonosítva: a központi vízügyi irányítás felállítása, a vízhasználat erősebb ellenőrzése, a szemléletformálás a víz valós értékének hangsúlyozásával, valamint az értéklánc szereplőinek bevonása a döntéshozatalba – értesült az AKI közleményéből az Agro Napló.

A workshop eredményeire alapozva az AKI a következő hónapokban elkészíti azt az esettanulmánytervet, amely a hazai termelők motivációit fogja vizsgálni a koordinált mezőgazdasági vízgazdálkodással kapcsolatban.

(Forrás: AKI)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Célegyenesben a KAP stratégiai terv

Célegyenesben a KAP stratégiai terv

Az Agrárminisztérium (AM) december első felében tette közzé az uniós közös agrárpolitika (KAP) 2023 és 2027 közötti időszakában tervezett agrár-élelmi...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!