Végre elindulhatnak a tudományos és szakpolitikai párbeszédek!

Agro Napló
Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) rendezvényével kezdődött a VISIONARY kutatási projekt tudományos és szakpolitikai párbeszédeinek (science policy interface) sorozata.
Fotó: AKI 

Az elkövetkező hetekben még tizenöt ilyen párbeszéd-kezdeményezés indul el a partnerországokban, ösztönözve a kutatók, a különböző élelmiszer értékláncszereplők, valamint a szakpolitikai döntéshozók közötti tudáscserét. A VISIONARY projekt résztvevőinek feladata az, hogy az élelmiszerrendszereket érintő fenntarthatósági átmenetekhez kapcsolódó tudományos és nem tudományos tudásformák között kapcsolódásokat, hidakat teremtsenek ezeken a kezdeményezéseken keresztül – értesült az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) közleményéből az Agro Napló.

A projekt első ilyen rendezvényén a hazai ökológiai értéklánc szereplői lettek megszólítva, hogy közösen alkossanak jövőképet a magyarországi ökológia ágazat számára. A már előzetes tapasztalatokból is jól látszik, hogy az értéklánc szereplőinek tudás- és tapasztalatcseréjére építő párbeszéd nagyon izgalmas eredményekhez vezet. Az AKI kutatói értékes ötleteket gyűjtöttek arra vonatkozóan, hogy milyen irányba vigyék tovább a hazai ökológiai értéklánc fejlesztési lehetőségeivel foglalkozó munkájukat a VISIONARY projektben.

(Forrás: AKI)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!