Megszelídültek a tojásárak

Agro Napló
Rendeződni látszik a helyzet a tojáspiacon a tavalyi állategészségügyi gondok után – derült ki a Magyar Idők riportjából.

Kele Tibor, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke elmondta a napilapnak, hogy az év végére lecsendesültek az ágazatot megmozgató járványok és fertőzések.

Míg decemberben 60 forint körül alakult a tojás ára, jelenleg 51-53 forintot kell adni érte. A szakember szerint ez valamivel az uniós átlag felett van, de a termelési költségek indokolják a különbséget. Az elnök arra számít, hogy az árak húsvétkor is a mostani szinten lesznek.

Korábban egyébként a vevők igyekeztek alkalmazkodni a drágasághoz, például közvetlenül a termelőktől vették a tojást, kihagyva az árat növelő értékesítési láncot. Segített az ágazatnak, hogy az árak éppen karácsonykor érték el csúcspontjukat, amikor a vevők mindenképpen vásárolnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a nagy Tojás Kihívás!

Itt a nagy Tojás Kihívás!

A magyar Baromfi Termék Tanács (BTT) spanyol és francia testvérszervezeteivel (INPROVO és SNIPO) Európai Uniós támogatást nyert el a tojásfogyasztás p...

Lesz-e tojás karácsonykor?

Lesz-e tojás karácsonykor?

A tojástermelők teljes kapacitással dolgoznak és igyekeznek a karácsonyi csúcsszezonban is a lakossági igényeket kielégíteni – reagált a Magyar Tojáss...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!