LÉTKÉRDÉS A TALAJKÉRDÉS! – online kiadvány

Agro Napló
Dr. Vona Viktória a talajtudományok területének fontos összefüggéseiről, a talajmegőrzésről és a hatékony, adatalapú mezőgazdasági termelésről osztott meg információkat.

Kiemelte: csakis a talajaink tulajdonságainak, élettani állapotának és kultúrnövényeink igényeinek ismerete tesz bennünket képessé arra, hogy a mindig változó körülmények között tudatosan alkalmazzunk okszerű termesztéstechnológiát.

A precíziós gazdálkodás jövőjéhez feltétlenül szükséges (lenne) a monitoring, a trendek követése, hogy a gazdák csökkentsék a kitettségüket, ne legyenek kiszolgáltatva a körülményeknek, ne pazarolják el az erőforrásaikat.

A kiadvány a környezet- és talajközpontú gazdálkodáshoz javasolt termékeket és technológiákat mutatja be a teljesség igénye nélkül, kiemelve az Agro-ökológiai Program (AÖP) által támogatott készítményeket.

A kiadvány online végigolvasható, vagy letölthető az alábbi képre kattintva!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A magyar termőföld jó állapotban van

A magyar termőföld jó állapotban van

Magyarországon a talaj, a termőföld jó állapotban van nemzetközi összehasonlításban – hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékf...

Tudjon meg mindent a talajról!

Tudjon meg mindent a talajról!

Fontos, hogy a termelők vigyázzanak a talajokra, hogy elegendő és egészséges élelem legyen az emberek számára. Ezért kell mindent megtudni a talajról,...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!