2024. április 26. péntek Ervin

Közel 40 milliárdos vidékfejlesztési uniós pénz sorsába szólhatsz bele

Agro Napló
Elindult három vidékfejlesztési pályázat véleményezése, melyek együttes keretösszege 37,6 milliárd forint - tudtuk meg a megjelent közleményekből. A pályázati felhívásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat szeptember 18-ig várja a Hatóság a hivatalos pályázati oldalon kialakított partnerségi fórumon keresztül.

A három felhívás


Elkezdődött három vidékfejlesztési pályázati felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. Mind ahárom pályázat a Vidékfejlesztési Program keretében kerül majd meghirdetésre. Az augusztus végén megjelent módosított Vidékfejlesztési Program Éves Fejlesztési Kerete alapján két pályázatot (Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése és a Kertészet korszerűsítése - Kertészeti gépbeszerzés támogatása) már augusztusban meg kellett volna hirdetni, míg az Erdészeti genetikai erőforrások megőrzése pályázat meghirdetését csak szeptemberre tervezték be.

A pályázatokkal kapcsolatos véleményeket a hivatalos pályázati oldalon kialakított felületen keresztül lehet megtenni szeptember 18-ig. Ahhoz, hogy hozzá tudjunk szólni az adott pályázat tervezett szövegéhez regisztrálni szükséges a www.palyazat.gov.hu vagy a www.szechenyi2020.hu oldalon.

"Kertészet korszerűsítése - Kertészeti gépbeszerzés támogatása" elnevezésű VP2-4.1.3.5-16 kódszámú felhívás

  • A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg a 18,08 milliárd Ft.
  • A projektek megvalósítási területe Magyarország.
  • Mezőgazdasági termelők, termelői csoport és termelői szervezetek igényelhetnek támogatást. Konzorciumi formában is van lehetőség kérelem benyújtására.
  • Egyéni projekt esetén maximum 10 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 20 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesülnek a pályázók a rendelkezésre álló forrás erejéig.



"A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére - Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése" elnevezésű VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú felhívás

  • A rendelkezésre álló keretösszeg 18,4 milliárd forint.
  • Támogatást a vidéki térségben működő települési önkormányzat, önkormányzati társulás igényelheti. Konzorciumi formában is van lehetőség kérelem benyújtására.
  • A nyertes projektek az 1. célterület esetében maximum 100 millió Ft, a 2. célterület esetében maximum 10 millió Ft (konzorcium esetében maximum 20 millió Ft) vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek a rendelkezésre álló forrás erejéig.



"Erdészeti genetikai erőforrások megőrzése" elnevezésű VP4-15.2.1.1-16 kódszámú felhívás

  • A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2016. szeptember 18-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.
  • A rendelkezésre álló keretösszeg 1,12 milliárd forint.
  • A támogatás intenzitása 100%.
  • A támogatást igénybe vehetik erdőgazdálkodók, az erdészeti szaporítóanyagokról szóló FVM rendelet alapján nyilvántartásba vett erdészeti szaporítóanyag termelők és közjogi szervezetek.

Forrás: portfolio.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!