Karantén kutatást indít a Nébih

Agro Napló
„Hogyan változtak élelmiszervásárlási és étkezési szokásaink a járványügyi helyzet hatására; milyen élelmiszereket halmoztunk fel; mit kezdünk a tartalékokkal”? 

Karantén kutatást indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – jelentette be az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság honlapján május elején, hozzátéve a koronavírus-járvánnyal összefüggő kérdésekre a Nébih kutatói, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézet, valamint a TÉT Platform szakembereivel közösen keresik a válaszokat.

Így a tájékoztatás szerint a közös kutatás megválaszolandó kérdései között szerepel például: „hogyan változtak élelmiszervásárlási és étkezési szokásaink a járványügyi helyzet hatására; milyen élelmiszereket halmoztunk fel; mit kezdünk a tartalékokkal”?

Az elmúlt hetekben a legfontosabb feladat az új típusú koronavírus-járvány kezelése volt, amely valamennyi, az országban elő ember mindennapjait átalakította. Az események természetesen hatással voltak és vannak arra is, hogy hogyan vásárol a magyar lakosság, hogyan étkezik és hogyan tartalékol.

A Nébih, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézet és a TÉT Platform szakemberei által közösen összeállított online kérdőívének segítségével szeretne pontos képet kapni arról, hogy miben változott az emberek élelmiszerekhez való viszonya Magyarországon.

A felmérésbe a téma iránt érdeklődők most szabadon bekapcsolódhatnak a Nébih weboldalán elérhető felmérés kitöltésével: 

A kérdőív kitöltése mintegy 10-15 percet vesz igénybe, és anonim módon történik.

A szervezők a tartós otthonlétbe kényszerült lakosok mellett azok tapasztalatait is várják, akiknek életmódját kevésbé, vagy másféleképpen érintette a veszélyhelyzet. A kutatás eredményeit a szakemberek megosztják a nyilvánossággal, így a résztvevők lemérhetik, hogy a szokásaik hogyan viszonyulnak az országos átlaghoz.

A felmérés tapasztalatai fontos segítséget jelentenek az élelmiszerláncban dolgozó szakemberek, a hatósági munkatársak és a kutatók számára a következő időszakra vonatkozó tervek elkészítéséhez – olvasható a közzétett ismertetésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!