Itt vannak az aktuális talajvizsgálati és tápanyaggazdálkodásiterv-készítési határidők!

Agro Napló
A VP4-10.1.1-21 AKG felhívás „szántó és ültetvény” kiírás szerint alapkövetelmény, hogy a gazdák szűkített vagy bővített talajvizsgálattal rendelkezzenek a kötelezettségvállalási időszakban.

Amennyiben a támogatást igénylő nem rendelkezik 5 éven belüli talajvizsgálattal, úgy legkésőbb a 2022. évi Egységes Kérelem szankciómentes benyújtási időszakának végéig, azaz 2022. május 16-ig kell a talajvizsgálati kötelezettséget teljesíteni, vagy akkreditált talajlaboratórium által a talajminta leadásáról kiállított, a felhívás 6. számú melléklete szerinti átvételi igazolás példányával rendelkezni, amelyet az Államkincstár a vállalt előírás ellenőrzésekor a laboratórium vizsgálati eredményének kiadásáig teljesítésként fogad el – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből az Agro Napló.

Fontos továbbá megjegyezni, hogy mind az előbbiekben említett AKG, mind a VP4-11.1.1.-11.2.1.-21 ÖKO támogatást igénylőnek és a két tematikus csoportba tartozóknak a 2022. évre vonatkozó tápanyag-gazdálkodási tervet a 2022. évi egységes kérelem benyújtásának jogvesztő határnapjáig, azaz 2022. június 9-ig kell elkészíteniük.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a falugazdász hálózatán keresztül segíti az érdeklődő gazdálkodókat abban, hogy az említett talajvizsgálati, illetve igazolási, valamint táptervkészítési kötelezettségüket az előírásoknak megfelelően tudják teljesíteni.

(Forrás: NAK)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!