Házhoz mennek a falugazdászok

Agro Napló
Nagyszabású, 3 hónapos tájékoztató kampányba kezd a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara: a falugazdászok személyesen keresik meg azokat, akik eddig nem vették igénybe a segítségüket.

Falugazdászainkon keresztül mostantól aktívan keressük azokat a gazdálkodókat, akiknek szükségük lehet segítségre - adta hírül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A téli kampány során aktuális pályázatokkal, tájékoztatásokkal keresnék meg és támogatnák a gazdákat. Egyebek között az élelmiszeripari fejlesztési, az ökológiai gazdálkodási pályázatokkal, az agrár-kárenyhítés aktualitásaival, a vízjogi engedélyezési szabályokkal, valamint a kamara által kezdeményezett folyamatban lévő törvénymódosításokkal kapcsolatban adnak majd felvilágosítást, tanácsokat.

A világ gyors ütemben változik körülöttünk és az agráriumban tevékenykedők is robbanásszerű fejlődést élnek át. Az agráriumban dolgozóknak egyre többet és többet kell megtermelniük ugyanakkora területen, ehhez pedig innovatív technológiákra, naprakész tudásra van szükség. Olyan versenyben vagyunk, amiben a világ minden gazdálkodója részt vesz, a versenyképességünk javításához élni kell az új információkkal és a modern technológia adta lehetőségekkel - hangsúlyozta honlapján a NAK, hozzátéve, hogy mindenkit szeretnének támogatni azokon a területeken, amelyen a legnagyobb igénye van rá. Mint írják, van, akinek információra van szüksége, van, akinek támogatásra, forrásra, van, akit bátorítani kell, van, akit képezni. Van, akinek szolgáltatásokat tudnak javasolni, amivel megtakaríthat, fejleszthet. Vannak, akiknek a problémáját akár a jogalkotásig is el tudják vinni. Van, akit kapcsolatokkal tudnak segíteni: összekötik más, hasonlóan érdeklődő gazdálkodóval, vagy éppen egy olyan céggel, aki vásárlója vagy beszállítója lehet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!