Hat termékkel bővült a Kiváló Magyar Élelmiszerek listája

Agro Napló
Még több siker, még több munkahely és magasabb foglalkoztatottság elérése a kormány célja a gazdaság szereplőivel kötött együttműködéseknek. Az élelmiszergyártókkal való megállapodás aláírásával élelmiszeripari termékeink visszaszerzik azt a presztizst, amelyet a hazai élelmiszerek évtizedeken, évszázadokon át képviseltek – köszöntötte az élelmiszer-előállítókkal kötendő megállapodás aláírása alkalmából egybegyűlteket Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az OMÉK-on. Ezúttal adták át a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy 2013-as díjazottjainak is a védjegyhasználat jogot.

A szaktárca vezetője hangsúlyozta: a megállapodást aláíró vállalkozások erősítik azt az utat, azt az elvárást, amelyet a kormány, a vidékfejlesztési tárca képvisel a hazai élelmiszerekkel kapcsolatban. S mint mondta, bízik benne, hogy a most aláírt együttműködési megállapodások további partnereket ösztönöznek az együttműködésre.

A Vidékfejlesztési Minisztérium azzal a 16 jelentős élelmiszer-feldolgozó céggel kötött az OMÉK-on megállapodást, amelyekkel a kormányzati stratégiai célok kidolgozása során együtt tud dolgozni, amelyektől a döntés-előkészítési folyamatokban közvetlenül első kézből kaphat visszajelzést a tervezett intézkedések lehetséges hatásairól.

Három cég hat terméke viselheti mostantól a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet, ezzel közel 70 vállalkozás több mint 430 terméke tanúsítja a készítmények kiváló minőségét – mondta Kardeván Endre államtitkár az OMÉK-on tartott díjátadó gálán. Véleménye szerint a védjegy legfontosabb üzenete a vásárlók számára, hogy a Kiváló Magyar Áruk védjeggyel ellátott termékek valóban az exkluzív minőséget képviselik.

Mint mondta, a Vidékfejlesztési Minisztérium elkötelezett a Kiváló Magyar Élelmiszer rendszer mellett, amely a korábbiakhoz képest szigorúbb feltételeket támaszt a védjegy viselőivel szemben. Ezentúl a KMÉ logó alatt kötelező lesz a „magyar termék”, „hazai termék”, „hazai feldolgozású termék” kiegészítő felirat feltüntetése, és az ezzel járó szigorú szabályok betartása.

Az idei díjazottak:

Borecet Kft.: Tokaji borecet tokaji furmintból, Tokaji borecet tokaji muskotályból, Tokaji borecet tokaji aszúból.

Tebike Kft.: Pálpusztai sajt.

Madarasi Pálinka: Madarasi Szőlőpálinka, Madarasi Birspálinka

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!