Hamarosan lejárnak az EMVA társfinanszírozott egyes beruházási jogcímek megvalósítási illetve kifizetési kérelmeinek benyújtási határidői!

Agro Napló
Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy 2015. augusztus 31-én lejárnak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) társfinanszírozott egyes beruházási jogcímekre vonatkozó megvalósítási illetve kifizetési kérelem benyújtási határidők. Kérjük, hogy kifizetési kérelemeiket minél előbb nyújtsák be, ne várjanak a határidő végéig!

Fontos, hogy a kérelembenyújtási felületen külön bejelölhető, ha a 10 napon belüli módosítási lehetőséggel élni kívánnak. Javasoljuk, hogy a módosítás lehetőségét csak akkor válasszák, ha valamilyen dokumentum vagy adat még hiányzik a kérelemhez, és azzal utólag szeretnék kiegészíteni a kérelmet. Azon kérelmek elbírálását, melyeket az ügyfelek nem kívánnak módosítani, az MVH rögtön meg tudja kezdeni, ezáltal az ügyfelek előbb juthatnak a támogatáshoz.

Az egyes beruházási jogcímek esetében a közeljövőben lejáró megvalósítási és utolsó kifizetési kérelem benyújtási határidőkről a csatolt dokumentumban olvasható összefoglaló táblázatban nyújtunk áttekintő tájékoztatást.

Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy a határidők módosítására nincs lehetőség! A vonatkozó jogszabály szerint egyes konkrét ügyekben (különösen jogorvoslati eljárást követő esetekben) a megvalósítási és utolsó kifizetési kérelem benyújtási határidők a táblázatban foglaltaktól egyedileg eltérhetnek!

Az ügyfelekkel közös érdek a határidő megtartása, mivel a fennmaradó idő nélkülözhetetlen a kifizetési kérelmek ügyintézésére, az előírt ellenőrzések végrehajtására és a jogos támogatások kifizetésére. A vonatkozó uniós jogszabály az ÚMVP keretében igénybe vehető támogatások kifizetésére a 2015. december 31-i határidőt írja elő, amelyet minden körülmények között be kell tartani.

Kérjük, hogy kifizetési kérelmeik összeállítása során fokozott figyelmet fordítsanak a pontos és hiánytalan kitöltésre, illetve ellenőrizzék, hogy minden szükséges mellékletet csatoltak-e. Kérjük, hogy a kitöltéshez tanulmányozzák a vonatkozó jogszabályokat, MVH közleményeket és kitöltési útmutatókat!

A mielőbbi és hiánytalan kifizetési kérelembenyújtás, a hiánypótlás soron kívüli teljesítése, valamint a jól elkészített és teljes kifizetési kérelem esetében a 10 napos módosítási lehetőségről való lemondás elősegítik a támogatás lehető legrövidebb időn belül történő kifizetését. Az MVH munkatársai mindent megtesznek e cél érdekében.

Forrás: MVH

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!