Gazdálkodj okosan! – NAK Agrotech Hackathon

Agro Napló
Fejlesztők és innovátorok jelentkezését várjuk Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminal ötletversenyére 2019. február 18-ig! – olvasható a kamarai felhívásban.

Van egy ötleted, hogyan lehetne innovatív (technológiai) megoldásokkal hatékonyabbá tenni a mezőgazdaságot ezáltal csökkenteni a környezet terhelését? Hogyan lehet takarékosabb az öntözés, precízebbek a talaj- es növényvédelmi munkák, hogyan lehet hatékonyabb a tápanyag-visszapótlás?

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminal egy olyan innovációs együttműködést indított el, melynek célja, hogy a legjobb, legújabb megoldások helyet találjanak maguknak a szektorban, lehetővé téve az ágazat fejlődését. Szeretnénk, ha mindannyian részesei lennénk a mezőgazdasági innovációnak! - olvasható a felhívásban.

A hackathon egy olyan 24 órás innovációs ötletverseny, mely során csapatokban mérhetik össze képességeiket a jelentkezők. A verseny alatt egy meghatározott kihívásra kell egy ötletet kidolgozni, majd a szakmai zsűri előtt prezentálni. Mindezt 24 óra alatt! A kihívás megoldásához szakmai segítséget kaphatnak szakértőktől, mentoroktól, de az csak rajtuk múlik, hogy mennyire innovatív és áttörő ötlettel állnak elő.

Az ötletversenyre a jelentkezés február 18-ig tart, a döntőre márciusban kerül sor. Olyan csapatok (2-4 fős) és egyéni versenyzők jelentkezését várják, akik:

  • Egyetemi/főiskolai hallgatók vagy pályakezdők bármely szakterületről (pl. agrárium, IT, egyéb mérnöki karok, közgazdász/menedzser hallgatók)
  • Akik érdeklődnek az agrárgazdaság innovációs kihívásai, az agrártémák iránt
  • Startupok

Az első három helyezett komoly, több százezer forint értékű tárgynyeremény és konzultációs lehetőséget kap.

További részletek itt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!