MENÜ

Elmarad az idei NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow Mezőfalván

Agro Napló 2020.04.01.

Elmarad az idei NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva rendezvény. Felelős főszervezőként így döntött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) vezetősége tekintettel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedésekre – közölte a NAK az Agro Naplóval.

 

A tájékoztatás emlékeztet: NAK és a MEGFOSZ szervezésében május 27-28-án tartották volna meg a IV. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow elnevezésű rendezvényt Mezőfalván, aminek az előkészületei hónapok óta zajlottak a Mezőfalvai Zrt. területén, hogy a gép- és gépkapcsolatok mellett a mikro- és demóparcellás növénytermesztési bemutatókat, illetve a termesztéstechnológiai újdonságokat is megtekinthessék az érdeklődő gazdálkodók.

A Magyarországot is elérő koronavírus-járvánnyal kapcsolatban meghozott, a szabadtéri rendezvények látogatását és megtartását korlátozó kormányrendelet miatt a NAK és a MEGFOSZ vezetősége is felülvizsgálta az idei rendezvény sorsát. Bár mindkét szervezet számára is kiemelt fontosságú az esemény – hiszen a tudásátadás jegyében itt a gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek a fejlődést biztosító döntéseik meghozatalát segítő releváns és naprakész információkat –, felelős szervezőkként, partnereikkel egyetértésben, úgy határoztak, hogy az idei mezőfalvai program elmarad.

A IV. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva elnevezésű rendezvényre várhatóan 2021-ben kerül sor – tartalmazza a tájékoztatás.