Egy hónappal tovább tartott a szüret

Agro Napló
Egy hónappal tovább, az idén három hónapon át tartott a szüret, az időjárás kedvezett a szőlőknek, amiből 17 800 tonnát dolgozott fel a badacsonyi és az egri borvidéken feldolgozóüzemekkel rendelkező Varga Pincészet.

A cég tájékoztatása alapján, az országban a legtöbb, tavaly 14 millió darab palackos bort értékesítő pincészet - amelynek szőlőültetvényeiből 125 hektár található Badacsony környékén, 20 hektár Balatonaligán, és 55 hektár az Egri borvidéken - az idén 1600 tonna saját termésű szőlőt dolgozott fel, a fennmaradó mennyiséget pedig felvásárolta. A pincészet által összesen feldolgozott 17 800 szőlő mennyisége mintegy 800 marad el az előző évitől.

Ebből az évjáratból a pincészetnek lehetősége lesz mintegy 15-20 ezer hektolitert folyóborként is exportálni - tájékoztatott Varga Máté Péter ügyvezető tulajdonos. Úgy vélte: a fehérboroknál kimagasló minőséggel számolnak mind az illatos, korai fajták, így a rozék, mind pedig a testes, késői szüretelésű fehér tételeik esetében. És várhatóan lesznek emlékezetes vörösborok is a 2020-as évjáratból.

A 191 alkalmazottat foglalkoztató Varga Pincészet Kft. 2019-es árbevétele megközelítette az 5,8 milliárd forintot a cég közlése szerint – tartalmazza az MTI-hez eljuttatott összegzés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Őszre elkészülhet az új bortörvény

Őszre elkészülhet az új bortörvény

Idő- és költségmegtakarítást hozhat a borászoknak a szakmai egyeztetések után várhatóan őszre elkészülő bortörvény, amely az ágazat fehéredését és a f...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!