Az innováció állt a középpontban a 2019-es VICTAM és GRAPAS INTERNATIONAL kiállításokon

Agro Napló
Június 12-14. között rendezték a kölni vásárközpontban a VICTAM & GRAPAS INTERNATIONAL-t, a világ legnagyobb takarmányozástechnológiai kiállítását.

A résztvevők, a kísérő konferenciák résztvevői és a kiálítók szerint egyaránt egy rendkívül sikeres, sokoldalú és valóban nemzetközi esemény volt. A látogatók elégedettek voltak a kiállítók számával és a megjelenített termékek széles skálájával. Különösen az új termékek és a különböző standokon látható rengeteg gép nyűgözte le őket. 31 ország 248 kiállítójának termékeit láthatták.

Hasonlóképpen, a kiállítók is nagyon elégedettek voltak a látogatókkal. A kiállítók komoly megbeszéléseket és tárgyalásokat folytattak ügyfeleikkel és potenciális ügyfeleikkel, akiket a kiállításon ismertek meg. Kiemelték a látogatók magas színvonalát és származási országaik széles palettáját. A vásárlók 84,3%-a beszerzési folyamatok végső döntéshozója volt.

A három nap alatt közel 5000 látogató volt 85 különböző országból, ami az eddigi legmagasabb szám a kiállítás történetében. Bár a látogatók többsége Európából érkezett, a világ más részeiből származó látogatók aránya egyre növekszik, 8% Ázsiából, 7% a Közel-Keletről és Afrikából, 5% Latin-Amerikából, 5% a világ többi részéről érkezett.

A kísérő konferenciák résztvevői is dícsérettel illették a konferenciák előadásainak minőségét. A kilenc hivatalos kísérő konferencia és szeminárium mellett számos kiállító is szakmai programokkal egészítette ki a jelenlétét a VICTAM-on. A konferenciák közül külön kiemelendő az idén először megrendezett Nemzetközi Takarmánytechnológiai Konferencia (IFTC), amely a Wageningeni Egyetem és a Victam Foundation közötti együttműködés eredményeként valósult meg, és elsörprő sikert aratott. A teltházas konferencián 18 ország 120 szakembere hallgathatta meg – többek között – Prof. Dr. Jürgen Zentek (Berlini Egyetem), Dr. Menno Thomas (Zetadec) és Dr. Reza Abdollahi (Massey Egyetem) előadásait.

A rendezvényen bemutatott újdonságok három innovációs díjért versenghettek. A díjakat ünnepélyes körülmények között a kiállítás első estéjén tartott fogadáson adták át.

A GRAPAS-díjat idén három innováció nyerte el:

  • A Buhler a LumoVision-nel, ami egy adatvezérelt optikai magválogatási technológia, amely az az aflatoxin szennyeződést okozó Aspergillus Fungi által érintett gabonákra fókuszál.
  • A Petkus az OptoSelector 901t-vel, ami egy egységes elemzési rendszer, amely a teljes szín RGB-módszert és egy speciális fényáteresztő módszert ötvöz a magok áttetszősége alapján.
  • A Selis a dinamikus szöghelyzetelő rendszerrel (DAPS). A DAPS rendszer fontos megoldást jelentett a sima tekercseljárások és a finom barázdált tekercsek fontos problémáira.

Az Állati Takarmányozás és Táplálkozás kategória innovációs díjában három kiállító részesült:

  • A Van Aarsen a Hot Start Steam keverőjéért. A Hot Start Steam keverő segít optimalizálni a takarmányozási folyamatot és a takarmánybiztonságot, miközben minimalizálja a romlást.
  • A Geelen Counterflow a Counterflow Cooler Plus termékéért, ami egy új generációs ellenáram-hűtő, amely javítja a termék minőségét, a működési költségeket és a hatékonyságot.
  • A Famsun az SWFL170 függőleges porlasztóhoz. Az SWFL170 függőleges porlasztó a vízi takarmányok előállítására szolgáló ipari részecskeméret csökkentésére szolgál, többek között a halak, a garnélarákok, a rákok és a teknősök takarmánytermeléséhez.

Az Aquafeed-díjat két innováció vehette át:

  • A Prairie Aquatech a ME-PRO vízi takarmányhoz való fehérje-összetevőjéért. A ME-PRO növényi eredetű fehérje-összetevő, amely csökkenti az akvakultúra függését az egyre csökkenő mértékben elérhető halliszttől.
  • Geelen Counterflow az elektromos szárítójáért. A szárító által kibocsátott levegőben lévő energia és víz visszanyerésével az elektromos szárító akár 65%-kal csökkenti a szárítás energiafogyasztását.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!