Az élelmezésbiztonság világméretű problémájára léteznek nemzeti szintű, lokális megoldások

Agro Napló
Magyarország agrártermelési potenciáljával és a tudástranszferrel képes bekapcsolódni az élelmezésbiztonság nemzetközi léptékű megteremtésébe, mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a 23. alkalommal megrendezett Economic Forumon, a lengyelországi Krynicában.

A Kelet- és Közép-Európa legnagyobb gazdasági és üzleti konferenciáján Feldman Zsolt többször is felszólalt. A nemzetközi biztonsági kérdések témakörön belül meghirdetett, globális élelmezésbiztonságról szóló szekcióülésen a helyettes államtitkár kifejtette, hogy az élelmezésbiztonság olyan globális kérdés, amely különböző formában, de a fejlődő és fejlett országokat egyaránt érinti.

Hangsúlyozta, hogy az élelmezésbiztonság világméretű problémájára léteznek nemzeti szintű, lokális megoldások is, így a családi gazdaságok támogatása, a háztáji gazdálkodás elősegítése, valamint az élelmiszertermelés alapját jelentő természeti erőforrások, – a víz és a termőföld - termelést és fenntarthatóságot egyaránt szolgáló használatának elősegítése.

A 2003 óta hét ország együttműködését összefogó Kárpátok Egyezmény jövőjéről szóló rendezvényen egy panelbeszélgetésen Feldman Zsolt elmondta, hogy a Kárpátok régiójában lévő országokban az európai kontinens sok más részétől eltérően jóval több tradíció, hagyomány maradt meg gazdag természeti és kulturális örökséggel, amelyek megőrzése, fejlesztése és bemutathatóvá tétele komolyan növelheti a térség vonzerejét.

A Kárpátok kulturális és nemzeti örökségének fenntartásáról szóló panelbeszélgetés aktualitását a Kárpát-medencei együttműködés 10 évvel ezelőtti aláírása adta.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!