Április 1-jével megkezdődött a kos-bak támogatási kérelem beadása

Agro Napló
A juh- és kecsketartók számára fontos információ, hogy a 2019. október 1 - 2020. március 31-ig vásárolt kosokra, bakokra április 1-30. közötti igénylési időszakban lehet megigényelni a támogatást a 74/2016. (XI.29.) FM rendelet („a tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatásáról”) alapján.

A jelenlegi veszélyhelyzet időtartama alatt a Magyar Államkincstár lehetőséget biztosít arra, hogy a kérelmeket a megszokott postai úton történő benyújtás mellett – a közleményben foglaltaktól eltérően – elektronikus úton is benyújthassák a gazdálkodók.

A kérelmek benyújtására az Elektronikus Ügyintézés / Elektronikus kérelemkezelés / Általános űrlap benyújtás menüpont szolgál, amelynek használatához a Felhasználói Kézikönyv és Kitöltési Útmutató kérelmek Általános űrlap benyújtás felületen történő elektronikus benyújtásához c. dokumentum nyújt segítséget. Az elektronikus úton benyújtott kérelmek esetében a Kincstár jogosult az eredeti dokumentumokat utólagosan bekérni, vagy a helyszínen azokat eredetiben ellenőrizni.

A Közlemény és a támogatási kérelem lapjai az Államkincstár honlapján találhatóak.

Forrás: www.mvh.allamkincstar.gov.hu
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!