2024. április 20. szombat Tivadar

A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás

Agro Napló
A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak a gyümölcsfogyasztásra. Az elmúlt időszak időjárásának köszönhetően nagyon jó epertermés várható – mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztéséért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Dunakorzón szervezett termelői vásáron.
Fotó: AM

Feldman Zsolt – közölte honlapján az szaktárca –, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által szervezett pünkösdi eperpiacon hozzátette: több mint 550 profi termelő és több száz kisebb gazdálkodó 700-800 hektáron foglalkozik szamócával (azaz földieperrel) Magyarországon. Évente 6-8 ezer tonna földiepret termelnek hazánkban, aminek 90 százalékát belföldön értékesítik.

A pesti Duna-parton rendezett esemény célja, hogy arra ösztönözze a fogyasztókat, keressék a közvetlenül a termelőtől származó friss, biztonságos, magyar termékeket és élelmiszereket. A hazai földieper jó minőségű, ízletes – hangsúlyozta az államtitkár, megjegyezve: a több ezer kilométerről külföldről érkező gyümölcsöt gyakran még zölden szedik le, a szamóca leszedés után viszont már nem termel cukrot, azaz pirosabb még lehet, de ízletesebb nem.

Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít a koronavírus terjedése miatt nehéz helyzetbe került magyar termelők megsegítésére, a kabinet ugyanis számára fontos, hogy a termelők termékeiket biztonságosan, a lehető leghamarabb értékesíteni tudják. Ezért a Pünkösdi eperpiac célja kettős. Egyrészt segíti a fővárosban élők friss eperhez jutását, másrészt segíti a termelőket, hogy termékeik a lehető leggyorsabban a fogyasztók asztalára kerülhessenek – tartalmazza a tájékoztatás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez most nagyon meggy!

Ez most nagyon meggy!

„Ez most nagyon meggy!” mottóval indított meggyfogyasztást ösztönző kampányt az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC) – jelentetté...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!