36 százalékkal nőtt az új traktorok forgalma tavaly

Agro Napló
Magyarországon tavaly 4536 új traktort helyeztek forgalomba, 36 százalékkal többet 2021-hez képest – adta hírül az MTI.

A mezőgazdasági portál összesítése alapján az eladások 2022 minden hónapjában felülmúlták az előző év azonos időszakának forgalmát. Az új mezőgazdasági pótkocsik forgalomba helyezése is nőtt, az 1711 darabos értékesítés éves összevetésben 11,7 százalékos emelkedést jelent – írták a datahouse.hu és az agroinform.hu adataira hivatkozva.

Az összesítés részben a beszerzéseket támogató pályázati lehetőségekkel magyarázza a forgalombővülést. Hozzájárult ugyanakkor az emelkedéshez a termények drágulása is, hiszen ennek köszönhetően előre hozhatták a gépvásárlásaikat azok a növénytermesztők, akiknek a bevételét nem vitte el a rendkívüli aszály – értesült a közleményből az Agro Napló.

Az agroinform.hu úgy véli, hogy a tavalyi beszerzéseknek köszönhetően javult a gépesítettség műszaki színvonala. A magyar mezőgazdaság ennek köszönhetően ismét közeledni tudott a nyugat-európai országok szintjéhez – olvasható a közleményben.

(Forrás: MTI)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult a hétvégén az idei 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!