Védelmi rendszert hoztak létre az országban: nagy a tét, ezen sok múlik
Az 1970-es években merült fel először egy átfogó vízvédelmi rendszer kialakítás a Balaton vízminőségének megóvása érdekében.
Az 1970-es években merült fel először egy átfogó vízvédelmi rendszer kialakítás a Balaton vízminőségének megóvása érdekében.
Szokatlan jelenségre figyeltek fel a napokban Nagyatád lakói: az egyik csapadékelvezető árok vize élénk rózsaszínűre színeződött.
Új lehetőség a mezőgazdasági termelők számára az ökológiai célú vízpótlás alkalmazása.
Jönnek az öntözéses pályázati kiírások Magyarországon, februártól nem árt résen lenni.
A mélyfekvésű területen tevékenykedő gazdák körében végzett felmérést az Agrárkamara.
Közös faj-, erdő- és vízvédelmi programot dolgoz ki az Agrárminisztérium és az MBH Bank.
Nagyon fontos, hogy a vízmérőaknát gondosan takarjuk le vagy szigeteljük, különben baj lehet belőle.
Elkészült a vízkészletvédelmi országtérkép, amely a háztartási talajvízkutak jövőbeni engedélyezésében központi szerepet fog betölteni.
Megjelent a tájékoztató az egyes termeléshez kötött növénytermesztési támogatások és a víz keretirányelv közötti kapcsolatról.
Az édesvízhez kapcsolódó nemzeti érdekek sokrétűek, de abban minden szakpolitika és minisztérium egyetért, hogy hosszútávon fenntartható vízgazdálkodást kell kialakítani.
Ha védekezni akarunk az aszály ellen, árvízvédelem helyett árvízhasznosításra van szükség.
Történelmi szárazság uralkodik az országban.
Nagy lehet a baj a Balatonnál, ha így szaporodnak ezek az élőlények.
A teremtett világ megóvása közös felelősség.
Semmi sem stimmelt idén.
Formálódik a szakma kiegyensúlyozott válasza a klimatikus kihívásokra.

A vastag rétegfelhő alatt hópihék táncoltak szombaton kora este a Dunántúl nyugati felén.
Vasárnap reggel még a Dunántúl délnyugati, nyugati részein fordulhat elő nagyobb területen sűrű köd.
Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.