Meglepő hírek érkeztek a magyar hagymáról: erre nem sokan számítottak
A szakértők szerint a termelők összefogásával javítható a magyar hagyma piaci pozíciója.
A szakértők szerint a termelők összefogásával javítható a magyar hagyma piaci pozíciója.
A termények hűtése az egyik legegyszerűbb módja lehetne a toxinképződés és a kártevők megfékezésének.
Tejtermékeket nem célszerű az ajtóban tárolni, annak ellenére sem, hogy számos hűtőmodell kifejezetten erre a célra kialakított rekeszekkel rendelkezik.
Ukrajnában súlyos problémát jelentenek a betakarítás utáni veszteségek, főként a korszerű tárolók és raktárak hiánya miatt.
A létrejött megállapodás célja az élelmezésbiztonság javítása az afrikai országban.
A megfelelő szellőzés a fatárolóban kulcsfontosságú, hiszen a szabadon áramló levegő segíti a fa száradását.
Tudatos hűtőhasználattal lehet tenni az élelmiszerpazarlás ellen, csak néhány dologra kell odafigyelni.
Csúnyán ráfizethet az idei fűtési szezonra az, aki nem gondol ezekre a dolgokra.
Az év végére eltűnhetnek a kínálatból a hazai gyökérzöldségek, a hagyma és a burgonya is.
Még nem lehet hátradőlni a betakarítás után, gondoskodni kell a termény megfelelő tárolásáról is.
Most érdemes betárazni ezekből az élelmiszerekből.
Van mit bepótolniuk a magyar termelőknek a gabona- és takarmánytárolás terén.
Amerikában első alkalommal fertőzött meg embert az újvilági csavarféreg nevű veszedelmes élősködő.
A szakértő szerint a Közös Agrárpolitika kettes pilléres beruházásai adhatnak új lendületet az agrárium fejlődésének.
Jelentős terméskiesést okozna az ukrán mezőgazdaságban, ha a gazdák nem jutnak elég nitrogénműtrágyához.
Komolyan megemelheti a francia borok és pezsgők árát Amerikában az italokra kivetett 15 százalékos importvám.
A szakértők szerint fel kell készülni arra, hogy Magyarország lassan mediterránabb jellegű térséggé válik.