Komoly terv látott napvilágot: ezt tervezik a magyar élelmiszerekkel külföldön
A cégek kitartó utómunkája, a trendekhez igazodó innováció és a tudatos márkaépítés dönt majd a következő években.
A cégek kitartó utómunkája, a trendekhez igazodó innováció és a tudatos márkaépítés dönt majd a következő években.
Széles kínálatból válogathatnak a szaloncukor-vásárlók, a gyártók a hagyományos ízesítések mellett számos különlegességgel is készültek az idei szezonra.
Egyre több termelő kezd átállni a korábban alacsonyabb minőségűnek tartott robusta termelésére Brazíliában.
A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Rengeteg jótékony hatása van az egészségre, de sokan csak a látványos színe miatt veszik.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Aduász lehet a búza itthon, a fajtaválasztáson és a technológián azonban nagyon sok múlik.
Moldovában 20-25%-kal kisebb diótermés várható a tavalyinál, a prémium fajták azonban kiváló minőségűek lesznek az első prognózisok szerint.
Nemcsak az időjárás miatt csökkent Magyarországon a sörfogyasztás az elmúlt években.
Minden termesztési körülményhez!
Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica a 2025-ös Oszakai Világkiállítás Magyar Pavilonjában.
A Mátraalja ásványi anyagokban gazdag talaja egyedülálló zamatot kölcsönöz a Simon család gyümölcseinek, melyekből nemcsak friss áru kerül a piacra, hanem prémium minőségű gyümölcslevek is készülnek.
Teret hódíthat magának a prémium búza, kérdés, fel vannak-e készülve rá az ágazat szereplői.
A MATE és partnerei innovatív kutatás-fejlesztési projektje antibiotikummentes, prémium libamáj előállítást céloz.
Jelentős visszaesés történt a prémium borpiacon a kínai kereslet csökkenése miatt.
A karácsonyi időszakban a prémium alapanyagok iránti kereslet jelentősen emelkedik.

A magyar piac árérzékeny, ezért idén is legfeljebb egy korlátozott mértékű, nagyjából 10 százalékos áremelkedést tartanak reálisnak a termelők.
Az amerikai nyérc gyors terjedése komoly ökológiai veszélyt jelent Magyarországon.
Egyiptomban az erős export mellett a szamóca feldolgozása is új területtel bővül.
A karácsonyi sütemények alapanyagainak árai idén mérsékeltebben emelkedtek, mint a korábbi években, de továbbra is jelentős kiadást jelentenek a háztartásoknak.
Egy új uniós szabályozás vonatkozik a Nyugat-Szaharából származó koktélparadicsomra.