Egyre több magyar vásárol így húsokat: tudhatnak valamit?
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.
Ha bemegyünk egy boltba, rengeteg a külföldről érkező termék, a hazai áruk jelentős polcveszteséget szenvedtek el az elmúlt időben.
Túl alacsonyak voltak az élelmiszerárak az elmúlt 20-30 évben Magyarországon, emellett több gond is felmerült az ágazatban.
Az Agrárszektor három baromfi- és három sertésfeldolgozó számain mutatja be a megdöbbentő összképet.
Évek óta túl alacsony volt az élelmiszerár, a drágulás tulajdonképpen egy ár-újrapozícionálás volt Magyarországon.
Így lesz a melléktermékből többletnyereség.
Ipari zsírt és húslisztet állítanak elő.
Ami jó a feldolgozóknak, rossz a sertéstartóknak.
Hétszázmillióból fejlesztett az olasz tulajdonú Kométa.
Az Univer és a Mirelite Mirsa is nagyot lépett előre a külföldi értékesítés növelésében, a jelek szerint a hazai piac hatásait egyre inkább az exporttal ellensúlyoznák.
Több mint kétszer annyi bikát vágtak le 2025 első negyedévében, mint egy esztendővel korábban.
Csapadékot nem, viharos szelet viszont hoz a hamarosan Magyarországra érkező hidegfront.
A végéhez közeledik az idei szamócaszezon, amelyet leginkább a szeszélyes időjárás határozott meg.
A légkör magasabb részén található füst megfestette a naplementét a hét első napján.