Itt a figyelmeztetés: csak így lehet megoldani az emberek élelmezését
Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint a lakosság élelmezéséhez elengedhetetlen a fenntartható vízgazdálkodás.
Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint a lakosság élelmezéséhez elengedhetetlen a fenntartható vízgazdálkodás.
Egyszerűsödnek a fenntarthatóságra és az uniós beruházásokra vonatkozó szabályok.
A tavaly év eleji erős esőzések és a késői aszályok kombinációja sajátos kihívások elé állította a közép- és délkelet-európai növénytermesztőket.
A tavalyinál mintegy 4,3 százalékkal alacsonyabb az almakészletek szintje az európai raktárakban.
Az új narancsfák a betegséget terjesztő levélbolha lárváit elpusztító fehérjét termelnek.
Az időjárási szélsőségek a tavalyi évben erősen megzavarták a globális vízkörforgást.
A 2024 első három negyedévében a magyar állattenyésztés vegyes képet mutatott: a marhavágások száma csökkent, míg a sertés- és baromfivágások növekedtek.
A gyártók igen találékonyan döntik el, hogy milyen logót, szlogent vagy állítást tüntessenek fel az élelmiszereken.
Egy jelentés kisebb állatállományok létrehozását és a növényi alapú étrendre való átállást szorgalmazza.
Az egészségtelen étrend évi 8 billió dollárral növeli az agrár-élelmezési rendszerek rejtett költségeit.
Az őszi vetésű növényeknél a tervezett terület közel felén már végeztek a vetési munkálatokkal.
Fennáll a kockázat, hogy az EU alkalmazkodást célzó politikája nem tart lépést az éghajlatváltozással.
A globális vízkészletek megbízhatósága csökken, részben a változó csapadékviszonyok miatt.
Az EU gazdáinak nem tetszenek Ursula von der Leyen reformpárbeszédének eredményei.
Napos, száraz, meleg időjárás kedvez az érés fázisába lépett gabonáknak, a repcének és az érésben lévő gyümölcsöknek.
Jelentős értéket képviselnek a hazai gyepek, megőrzésüket a kormány is támogatja.
Voltak itt-ott visszaesések, de továbbra is stabilan pozitív nyereséget hoznak a baromfis vállalatok itthon.
A szakmai szervezetek és kutatási hálózatok munkája elengedhetetlenül fontos a versenyképes és fenntartható agrárium megteremtéséhez.
80 százalékra szeretné növelni a magyar zöldségek arányát a boltokban a DélKerTÉSZ.