Táblára szóló online hibridválasztó megoldást mutatott be a Syngenta (x)

Agro Napló
Megérkezett Magyarországra a Syngenta legújabb digitális fejlesztése, a Cropwise Seed Selector. A több évtized időjárási és több tízezer teljesítményvizsgálat adataira alapozott online hibridválasztó platformon keresztül a gazdálkodók pár perc alatt táblára szóló napraforgó- és kukoricahibrid ajánlásokat kaphatnak, ezáltal időt takaríthatnak meg és hatékonyabbá tehetik szántóföldi munkájukat.

Az elmúlt öt év nagy előrelépést hozott a hazai agrárdigitalizációban is. A világ egyik vezető agrárvállalataként a Syngenta számára stratégiai kérdés, hogy a kitűnő genetikák és a hatékony, innovatív növényvédelem mellett olyan komplex digitális megoldásokat biztosítson a partnerei számára, amelyek hozzájárulnak az eredményes gazdálkodásukhoz.

A Syngenta Cropwise-családjának legújabb tagja, a Seed Selector az egyik legfontosabb lépésben, a hibrid kiválasztásában segíti őket.

„A megfelelő genetika kiválasztása döntő jelentőségű a sikeres gazdálkodás érdekében. Új platformunk, a Seed Selector a szezon előtt meghozott döntésben nyújt segítséget a gazdaság és táblák méretétől függetlenül. A rendszert vállalatunk piacvezető napraforgó kínálatára és egyre nagyobb piacrésszel rendelkező kukorica portfóliójának kitűnő teljesítményű hibridjeire alakítottuk ki. A Cropwise Seed Selector ajánlásai a legfrissebb rendelkezésre álló vizsgálati adatokon alapulnak, és az új eredményeink, bővülő hibridválasztékunk szerint változnak. Ajánlatainkban csak olyan hibridek szerepelnek, amelyeket több éven keresztül, különféle környezeti feltételek mellett teszteltünk”, hangsúlyozta Tóth Tamás, a Syngenta Duna-régió vetőmag marketingvezetője.

Az okostelefonon, tableten és az asztali böngészőkön egyaránt elérhető Cropwise Seed Selector bárhol és bármikor használható. A már a magyar gazdák számára is elérhető fejlesztés több mint 50 ezer európai kísérleti helyszín eredményeit és 20 év időjárási adatait figyelembe véve ajánlja a kiválasztott táblákra legmegfelelőbb napraforgó- vagy kukoricahibridet.

A rendszer előnyeit Európában már több, mint 5,2 millió hektáron használják a gazdálkodók.

Az ajánlás után a gazdálkodók az „e-Vetőmag igénylése” gombbal a vetőmag igényüket is leadhatják a vállalat felé. A rendszer automatikusan kosárba helyezi a szükséges vetőmagzsákok pontos mennyiségét, és az igényelni kívánt hibrideket. A folyamat végén egy e-igénylés generálódik, melyet e-mailben elküldhetnek vagy kinyomtathatnak, és beválthatnak valamelyik helyi kereskedő partnernél.

A Cropwise Seed Selector használatáról készült videót itt tekinthetik meg.

A hibridválasztó platform pedig itt érhető el.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!