A Green Max tápanyagai a kiskert szolgálatában

Agro Napló
A Genezis Green Max egy egyedülálló talajkondicionáló készítmény, a fenntartható és környezetbarát növénytáplálás nélkülözhetetlen eleme.

A nitrogén műtrágyák új generációja, ahol a talaj szerkezetének, termőképességének megóvása és fenntartása áll a középpontban. Talajjavító hatóanyaga a dolomit kb. 400 millió éve keletkezett, egyedülálló összetételű és minőségű ősi kőzet, mely a Balaton mellékéről származik. A Green Max tápanyagain keresztül biztosítja a növényeink dinamikus növekedéséhez fejlődéséhez szükséges nitrogént, kalciumot és magnéziumot, javítja ellenállóképességüket. A gyártásánál alkalmazott talajjavító összetevő szemcsemérete parányi (20-40 μm), így óriási fajlagos felületének köszönhetően a talajban gyorsan tud hasznosulni. Hatására javul a talaj szerkezete, nő a nitrogén- és foszforszolgáltató képessége, megélénkül a talajélet. Ezáltal nagyobb termésmennyiséget és jobb termésminőséget tudunk elérni.

A Green Max nitrogénje a növekedés motorja. A korai fejlődési időszakot követő gyors növekedés időszakában és később a termésképzés során is szükséges pótlása. Nitrogénigényesek különösen a nagy zöldtömeget fejlesztő levélzöldségek – a fejes saláta, spenót, retek, kínai kel, karalábé, póréhagyma, petrezselyem, – de a paradicsom, uborka, paprika, dinnye és a burgonya is jelentős mennyiséget vesz majd fel a növekedés során (1. táblázat). A gyümölcsfák közül a nitrogénre igényesek az: őszibarack, szilva, meggy, alma és a bogyós termésűek (2. táblázat).

A nitrogén nagyrészt a levelekben és a gyümölcsben van. Felvétele az éves intenzív növekedés és gyümölcsfejlődés idején a legnagyobb.

A Green Max nitrogéntartalma a növények számára fokozatosan a talajban történő átalakulási folyamatok révén válik felvehetővé, minimalizálva ezzel a környezet nitrátterhelését, valamint hosszabb ideig képes a növények nitrogénigényét kiszolgálni, mint más termékek.

A Grenn Max kalcium- és magnéziumtartalma révén, különösen a mész- és magnéziumigényes növényi kultúrák – alma, körte, szilva, őszi barack, burgonya, borsó – más kertészeti, valamint gyógy- és dísznövények– számára kiváló választás. A Green Max kalciumtartalma révén megakadályozza az alma stippesedését (keserű foltosodás), javítja tárolhatóságát. A vegetáció első felében fokozottan kell figyelni pótlására. Zöldségnövényeinknek pedig már palántakorban nagy szüksége van a kalciumra, a jó gyökérfejlődéshez. A Green Max magnéziumtartalma a nitrogénnel együtt felel a növényeink gyönyörű zöld színéért, mivel ez az elem a zöld szintestek (klorofill) központi atomja. A Green Max-szal könnyű dolgozni, szinte tökéletesen gömb alakú granulátum, mely pontosan adagolható és jól szórható.

www.genezispartner.hu

Megszépültünk! Új név, új csomagolás, azonos beltartalom!

A Pétimészsó a jövőben GREEN MAX terméknév alatt kerül forgalmazásra

 

A termék hatóanyag-összetétele nem változott, teljesen azonos. A Green Max nitrogén, kalcium és magnézium egyidejű pótlására alkalmas granulált ásványi nitrogénműtrágya.

A GREEN MAX termékelőnyei:

• A Green Maxban lévő talajjavító hatóanyag nagyon jól alkalmazható savanyú talajok pH-jának emelésére.

• Alkalmazásával a talaj felvehető foszformennyisége akár 20%-kal is nőhet, így nagyobb termésmenynyiséget és jobb termésminőséget érhetünk el.

• Kalciumtartalma hozzájárul a kedvező talajszerkezet kialakításához, a vízálló talajmorzsák képződéséhez, ezáltal a növények kedvezőbb vízfelvételéhez.

• A benne lévő finomra őrölt dolomit biztosítja a kalcium és a magnézium gyors hasznosulását.

• Felhasználási javaslat: Valamennyi zöldség-, gyümölcs- és virágkultúrában, alap-, starter- és fejtrágyaként.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A kén a nitrogénhasznosulás motorja

A kén a nitrogénhasznosulás motorja

Kultúrnövényeink az egészséges fejlődés és a megfelelő hozam elérése érdekében valamennyi tápelemet igénylik a faj sajátosságainak megfelelő mennyiség...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!