Új szakmai közösség van kibontakozóban a ,,Tanuljunk egymástól” program jóvoltából

Agro Napló
100 film, 80 termelő, 100 000 hektárnyi tapasztalat

A Hechta Kft. nyár végén hagyományteremtő jelleggel szervezett partnertalálkozót azon termelők, kutatók és média képviselők számára, akik a „Tanuljunk egymástól” program megvalósításában jelentős szerepet vállaltak. A tanítás-tanulás mezejére lépve a cég 2021-ben e kezdeményezésével internetet robbantott az agrárszegmensben, rendkívül sok időt és energiát mozgósítva azért, hogy hasznos, sikeres és sok évjáraton átívelő program lehessen a jövőben is.

A termesztési körülmények rendkívül gyorsan változnak, az agrároktatás pedig nehezen képes követni a tendenciákat. A gyakorlati tapasztalat, a gazdálkodók meglátásai rendkívül fontosak a tekintetben, hogy egy mezőgazdaságban tevékenykedő cég miképpen tud választ adni a termelési kihívásokra- hívta fel a figyelmet Takács Attila a cég ügyvezetője. A jelenlegi helyzet, az aszály, a háború, az inputárak növekedése, és az infláció még inkább arra sarkallnak, hogy gyorsan reagáljunk és tanuljunk, hiszen a siker csak így könyvelhető el- tette hozzá. A tapasztalatok fontosságára alapozva kezdődött meg tehát az ötlet kiterjesztése és a ,,Tanuljunk egymástól” program életre hívása.

Takács Attila

Az Agro Napló hírleveleit rendszeresen olvasók tapasztalhatták, hogy a Hechta az elmúlt időszakban egyre több videófilmet készített főleg az Amalgerol®, Magyarország egyik első növény- és talajkondicionáló készítménnyel kapcsolatos termelői tapasztalatokról. Ezek a filmek olyan sikert arattak, hogy a vállalat egyéb termékeiről is újabb felvételek láthattak napvilágot. Mondhatjuk, hogy a videófilmek közérdekűvé avanzsálódtak, akár oktató anyagnak is tekinthetők, hiszen a benne szereplő gazdálkodók nemcsak a készítményekkel kapcsolatos tapasztalataikat osztják meg, hanem a technológiáik eredményességéhez vezető utat is feltárva rávilágítanak a jó megoldásokra. 100 film, 80 termelő, 100 000 hektárnyi tapasztalat. Van tehát kitől tanulni!

A program többszereplős, a Hechta Kft. területi képviselői tartják a kapcsolatot a gazdákkal, az ő feladatuk a felmerülő problémák felismerése. Ezekre a szakmai kihívásokra a cég a különböző kutatók vagy kísérletet végző cégek segítségével megoldásokat keres és dolgoz ki. Ezeket a megoldásokat ezután a termelők a területi képviselők segítségével a gyakorlatban tesztelik és az eredményekről videó filmekben számolnak be. Ezt követően a szakmai videók a különböző média csatornák jóvoltából eljutnak más termelők részére. Ez évtől pedig a minden évben megrendezésre kerülő partnertalálkozón lehetőség van a résztvevő szakemberek személyes tapasztalatcseréjére is. A program célja tehát,- foglalta össze Takács Attila- hidat építeni a fejlesztés és a gazdálkodói tapasztalatok között annak érdekében, hogy minél hatékonyabban kaphassunk választ a növénytermesztés kihívásaira.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tavaszi mikrobiológiai talajkezelések

Tavaszi mikrobiológiai talajkezelések

A termesztett növényeinket fertőző gombabetegségek nagy része a talajban telel át és innen indulnak a fertőzések. Ha a talajban csökkenteni tudjuk az...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!