A legfrissebb mezőgazdasági innovációkkal találkozhattak a gazdálkodók a Corteva Agriscience bemutatóin

Agro Napló
A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat megtartotta őszi Portfolió Farm bemutatóit, amelyek során ismertette legújabb mezőgazdasági innovációit a gazdálkodóknak. A bemutatók az ország négy részében zajlottak, Dél-Alföldön (Szarvason), Dél-Dunántúlon (Dombóváron), Észak-Alföldön (Debrecenben), Észak-Dunántúlon (Öttevényben).

A szarvasi megnyitón Jean-Philippe Riffat, a Corteva közép-európai ügyvezető igazgatója a beszédében kiemelte: „A Corteva 2030-as fenntarthatósági céljaival összhangban bővítettük kínálatunkat idén. A meglévő termékek mellett friss innovációkkal készültünk a gazdálkodók számára, újdonságokkal találkozhatnak a természetes alapú biológiai termékek között, naprakész technológiákat és digitális megoldásokat láthatnak.”

Borsos László magyarországi ügyvezető igazgató hozzátette: A Corteva számára az innováció kulcsfontosságú, így komoly hangsúlyt fektet a kutatásra és a fejlesztésre, amely termékeinkben összpontosul. Már elkezdtük a munkát a következő évre, és megnövelt vetőmagmennyiséggel készülünk, hogy elegendő vetőmagot juttassunk el a magyar gazdákhoz a Corteva újdonságaival karöltve.” A Corteva elköteleződését az innováció iránt mutatja, hogy idén a portfóliónk 2 repcehibriddel, 1 napraforgóhibriddel, 1 kukoricahibriddel, 8 növényvédelmi, 1 új innovatív növekedést serkentő csávázószerrel és 1 új formulációjú hatékony nitrogénmenedzsment termékkel bővült.”

A bemutatókon a napraforgó és kukoricaszezon újdonsága két új hibrid volt: a P64LE163 linolsavas, Express-toleráns hibrid, amely középkorai tenyészidejű, rendkívül tetszetős megjelenésű. Alacsony növényállomány, félig bókoló tányérállás jellemzi és megnövelt tőszámon is jól teljesít. A kukoricában újdonság a P0710 Optimum® Aquamax® hibrid, amelynek kimagasló a termőképessége. Ez a kukoricahibrid kiváló agronómiai tulajdonságokkal rendelkezik, tenyészidejéhez képest alacsony növény, csöveit is alacsonyan hozza és rendkívül szignifikáns terméselőnyt mutatott az utóbbi években.

A Corteva növényvédő szer palettájára az elmúlt időszakban sorban érkeztek az újdonságok. Hat termékük tartalmazza az ArylexTM hatóanyagot, amely nemcsak a növényvédelemben, de a parlagfű elleni küzdelemben is segít a gazdálkodóknak. Ezekből az utóbbi évek folyamán bevezetésre került a repcében a BelkarTM, majd a KorvettoTM gyomirtó szer. A kalászos növénykultúrában a tavaszi gyomirtásra használható QuelexTM és RexadeTM gyomirtó szer, amely őszi- és tavaszi búza-, rozs- és tritikálékultúrákban használható a gyomnövények széles köre ellen. A napraforgó védelemben innováció a Viballa®*, amely szükséghelyzeti engedéllyel idén is használható volt a parlagfű elleni védekezésre és eredményesen alkalmazható az érzékeny gyomfajok nagyobb példányai ellen is. A Viballa®* hatékonyan irtja a parlagfű mellett a fehér libatopot, a bojtorján szerbtövist és a selyemmályvát is.

A Corteva ajánlata ősszel a MetkonTM, amely a repce kórokozók elleni védelme mellett a növekedésszabályozásban nyújt segítséget a gazdálkodóknak. A MetkonTM gombaölő szer magas hatóanyag-tartalmával látványos hatást gyakorol a repcére. Őszi kijuttatás esetén nagymértékben visszafogja a főhajtás növekedését, javítva a télállóságot, felkészíti a növényt a tél átvészelésére.

2021-ben bevezetésre került az Ympact™ növekedést serkentő csávázószer a kalászos vetőmagok kezelésére. A készítmény a Corteva biológiai portfóliójának egyik első piacra kerülő tagja, mely szerves eredetű humin- és fulvosavak mellett magas koncentrációban tartalmaz mikroelemeket. Az Ympact™ csávázásnak köszönhetően gyorsabb a növények fejlődése, jobb a kondíciója, hatékonyabb az anyagcsere, így kedvező hatása van a termésre is.

A nitrogénmenedzsment területén az újdonságot az új fejlesztésű Instinct™ hozza, amely korszerűbb formulációval a nitrogén hasznosulását, felvehetőségét javítja a kultúrnövény számára.

A Corteva Agriscience 2030-as fenntarthatósági vállalásait szem előtt tartva úgy állítja össze portfólióját, hogy csökkentse az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását a szántóföldi növénytermesztésben és javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét.

*Engedélyezése folyamatban -x-
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Újdonságok az őszi Portfólió Farmokon

Újdonságok az őszi Portfólió Farmokon

A Corteva Agriscience idén ősszel három helyszínen, Szarvason, Dombóváron és Debrecenben tartotta meg szántóföldi növénytermesztési és növényvédelmi b...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?