Az őszi búza tavaszi lombtrágyázása

Agro Napló
Az idei év sem szűkölködik növényeink részére szélsőséges időjárásban, ami miatt a tenyészidőszakban egyre kevesebb a növények számára a növekedéshez szükséges ideális körülményeket biztosító napok száma. Sajnos ez mindig bizonytalanná teszi a termesztés sikerességét.

Tovább rontja a helyzetet, hogy a szélsőségek miatt kialakult stresszes állapot végett a növény energiái az optimális napokon regenerálódásra fordulnak a termésképzés helyett. Mit tehetünk ezen kedvezőtlen állapotok terméscsökkentő hatása ellen? Teremtsünk megfelelő körülményeket lombtrágyázással növényeinknek!

Mit értünk ez alatt pontosan?

FitoHorm termékekkel hosszabban fenntarthatjuk és megerősíthetjük a növények normális élettani folyamatait, mely segítségével a növény – kedvező időjárás esetén – megfelelően tud fejlődni. Hatására nem nyúlnak el a fejlődési fázisok, így növekszik a termésbiztonságunk! Őszi búza bokrosodásához legkézenfekvőbb megoldást a FitoHorm Gabona adja, 4-5 liter/ha-os dózisban.

A növények a ként legnagyobb részben a gyökéren keresztül szulfát-ion formájában tudják felvenni, de levélen keresztül is jól hasznosítják azokat. A talajon keresztüli kénpótlás egyetlen hátránya, hogy lassú. Szulfátok a növényben a levelekbe szállítódnak és ott redukálódnak, majd szerves vegyületekbe épülnek be. A kén, mint építőelem is igen fontos. A növényekben a nagy fehérjetartalom többnyire nagy kéntartalommal párosul. Mi a FitoHorm Turbo Kén termékünket javasoljuk, 3 liter/ha dózisban kijuttatva.

Kénhiány tünete búzában

Mit nyerünk a FitoHorm lombtrágyákkal?

  • Környezeti stresszel, kórokozókkal és károsítókkal szembeni ellenálló képesség növelése.
  • Erősebb vigor! Hatékonyabb növényvédelem!
  • Javul a talaj tápanyagfeltáró képessége, valamint a mikrobák által termelt előnyös anyagok hatására tovább erősödik a növény betegségekkel szembeni ellenálló képessége.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az őszi búza tavaszi lombtrágyázása

Az őszi búza tavaszi lombtrágyázása

Az idei év sem szűkölködik növényeink részére szélsőséges időjárásban, ami miatt a tenyészidőszakban egyre kevesebb a növények számára a növekedéshez...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?