Mi újság? Információk és érdekességek az állattenyésztés világából

Agro Napló

A világ legnagyobb sertéstartó országai

Az amerikai USDA (Mezőgazdasági Minisztérium) statisztikája szerint a legtöbb sertés Kínában található a világon, minden második hús-előállítási célú sertést Kínában tartják, mintegy 420 millió darabot. Ezzel az egyébként nagy sertéshúst fogyasztó földrésznyi ország sertésállománya kiemelkedőnek számít. A baromfihús mellett a sertéshús fogyasztása a legjelentősebb az országban élő 1,5 Mrd lakos számára. Egyben a kínai sertésállomány az egyik legveszélyeztetettebb is az ASP (afrikai sertéspestis) fertőződésre, amely az idén 10%-kal csökkenti a kínai sertéshús kibocsátást. A világon a második legnagyobb sertéstartó állam az Amerikai Egyesült Államok, ahol mintegy 75 millió sertést tartanak évente. Brazília a harmadik legnagyobb sertéstartó a világon 45 milliós állománnyal, Spanyolország 32 millióval a negyedik és Németország az ötödik 25 millió darabbal.

  DLG-Mitteilungen 2019

Új New Holland TH teleszkópos rakodócsalád

A New Holland ebben az évben új, 6 modellből felépülő és 14 modellvariációban készülő teleszkópos rakodócsaláddal jelent meg a piacon, amelyek 6,7 és 9 méteres emelési magassággal, 3,2 és 4,0 tonna max. emelőképességgel rendelkeznek. S és Classic, ill. Plus és Elite felszereltségű modellvariációkban érhetők el. Az S és Classic modellek 133 LE-s motorral rendelkeznek és általános mezőgazdasági használatra javasolják azokat. A legkeresettebb modellek a TH 6.325 és TH 7.32S, amelyek a hátsó tengelyükön differenciálzárral elektronikusan vezérelt, 4x3-as kombinációjú terhelés alatt kapcsolható sebességváltóval, változtatható teljesítményű hidraulika szivattyúkkal és reverzibilis hűtőventilátorral rendelkeznek.
A Plus modellek a nagyobb állattenyésztő gazdaságok telepeire és a vegyes gazdálkodást folytató gazdaságok számára javasoltak. Magasabb komfort és kezelés, nagyobb rakodási teljesítmény jellemzi azokat. A csúcsmodelleket az Elite verzió képezi, amelyek a profi nagygazdaságok és bérvállalkozók számára ajánlott, amelyek hatékonyan képesek kihasználni az előnyeiket. A Plus és Elite modellvariációk 146 LE-s FPT motorral és nagyobb hidraulikus teljesítménnyel rendelkeznek. Sebes-ségváltójuk elektromos vezérlésű robotizált fokozatokkal is rendelkező, 6x3 kombinációjú powershift váltó, amely gazdaságos szállítási móduszt is tartalmaz, mivel ezekkel a rakodókkal pótkocsik vontathatók közúton is.

  MW-Machinery World 2019

Stratégiai partnerség a Kemper és a Scherer Inc. között

Az elmúlt két évben robbant be a ferdefogazású, hatékonyabb zúzásra alkalmas, szecskázógépekbe beépíthető, zúzó-szemroppantó hengereivel a piacra az amerikai Scherer Inc., amely etetési kísérletekkel is igazolta, hogy hengerpárjai jobban feltárják a szecskázott silókukorica rostjait és a kukoricaszemeket, ezáltal jobb a tartósítás során az erjedési folyamat, ill. az etetés során kedvezőbben alakul a szarvasmarhák tejtermelése. Az utóbbi időben több szecskázógép gyártó (John Deere, CLAAS, Krone) is szerepelteti alternatív kínálataként a mikro bordás dobos, kúpos-tárcsás zúzóhengerek mellett a Scherer MCC Shredlage rendszerét is.

A német Kemper – amely napjainkban az önjáró szecskázók és kombájnok silókukorica és kukorica betakarító adaptereinek egyik legnagyobb fejlesztője és gyártója a világon – stratégiai partnerségre lépett a Scherer Inc.-el, a Profi Cracker névre keresztelt szemroppantó hengerek gyártására és az európai, a volt szovjet államokbeli, a közel-keleti, ázsiai és dél-amerikai piacok ellátására. Minden bizonnyal ennek az az oka, hogy a nagy teljesítményű önjáró szecskázók szinte kizárólag Európában készülnek (CLAAS, John Deere, Krone, New Holland, Gomszelmas, Rosztszelmas) és így rajtuk keresztül értékesíthető legjobban a Profi Cracker zúzó-szemroppantó, amely utólag is beépíthető a korábbi zúzóhengerek helyére.

  Profi 2019
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!