2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Pozitív EFSA-vélemény a Digestarom® DC állattenyésztési adalékanyagként való alkalmazására választott malacokban

Agro Napló
Az állati takarmányozás területén vezető cég, a BIOMIN, kulcsfontosságú lépést tett a következő generációs növényi eredetű takarmány-adalékanyagának, a Digestarom® DC-nek, állattenyésztési takarmányadalékként való EU-regisztrációjában.

2019. április 16-án az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) állati takarmányokban használt adalékanyagok, termékek vagy összetevők bizottsága (FEEDAP) kedvező tudományos véleményt tett közzé a Digestarom® DC biztonságosságáról és hatékonyságáról választott malacok esetében.

A tudományos vélemény szerint: „Három hatékonysági vizsgálat pozitív eredményei alapján, az adalékanyag potenciálisan javíthatja a választott malacok növekedési teljesítményét”.

Ez fontos mérföldkőnek számít a Diges­tarom® DC állattenyésztési takarmányadalékként való EU-engedélyezésének folyamatában” – nyilatkozta Dr. Antonia Tacconi, a BIOMIN globális termékmenedzsere. „Nagyra értékeljük a FEEDAP bizottság tudományos és szigorú munkáját, hogy ezt a következtetést érte el” – tette hozzá.

„Ennek a szintnek az elérése jelentős erőfeszítéseket és szakértelmet tükröz” – jegyezte meg Dr. Tacconi. „Ez csak a BIOMIN Kutatóközpont K+F csapatai által végzett évtizedes kutatásoknak, és a BIOMIN növényi kiegészítők terén felhalmozott tudásának köszönhető, mellyel lehetséges, hogy hatékony megoldásokat nyújtson az állattenyésztőknek szerte a világon.”

Korai teljesítménynövelés

A malacok támogatása abban, hogy minél korábban elérjék a magas takarmányfelvételt, a jövőbeli teljesítményük sikeréhez vezet. „Ami a Digestarom® DC-t megkülönbözteti, az a teljesítményjavulás, a hőkezelt takarmányokban való stabilitás, a könnyű kezelhetőség és a dokumentált hatásmód” – mondta Dr. Tacconi.

A Digestarom® DC hármas hatású formulája tartalmazza az innovatív Biomin® Duplex Capsule technológiát, amely biztosítja a növényi alapú hatóanyagoknak arra a helyre való szállítását, ahol azok a legszükségesebbek és a leghatékonyabbak. A három modul a következőket foglalja magában: 1) étvágygerjesztő hatás és az emésztőenzimek kiválasztásának elősegítése, 2) a bél mikrobiotájának kézbentartása és 3) a bélvédelem.

A globális kampány folytatódik

A BIOMIN először 2017 márciusában mutatta be a Digestarom® DC-t a VIV Asia-n. 2017 májusában a BIOMIN benyújtotta az EU-dossziét a Digestarom® DC állattenyésztési takarmányadalékként való regisztrációjára, malacok részére.

Egy évvel később a vállalat benyújtotta az EU-dossziét a Digestarom® DC állattenyésztési takarmányadalékként való regisztrációjára, brojlercsirkék részére, mely éppen most van elbírálás alatt. 2018 novemberében, az EUROTIER-en a cég bevezette a Digestarom® DC-t az európai ügyfeleinek is.

„Bízunk benne, hogy lehetőségünk nyílik arra, hogy a továbbiakban is bemutathatjuk, hogy a növényi alapú kiegészítők és a kiterjedt Digestarom®-termékvonal hogyan szolgálhatja ki a takarmánygyártók és az állattenyésztők speciális igényeit” – fejezte be Dr. Tacconi.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!