Miért válassza partnernek a Glencore Agriculture-t?

Agro Napló
A Glencore cégcsoport minőségügyi politikája az általa feldolgozott takarmányok és élelmiszer-alapanyagok gyártása során „a farmtól a felhasználóig” szemléletmódot tükrözi.

A Glencore a világ egyik legnagyobb olyan multinacionális vállalata, amely többféle természeti erőforrás kitermelését és hasznosítását végzi, és világszerte több mint 50 országban tevékenykedik. A 14 000 dolgozót foglalkoztató Mezőgazdasági Üzletága meghatározó nemzetközi szinten az agráráruk felvásárlása, kezelése, feldolgozása és forgalmazása terén – legyen szó gabonáról, olajos magokról, hüvelyesekről, cukorról, rizsről, gyapotról, növényi olajokról, fehérjetartalmú darákról vagy biodízelről. Elsősorban közvetlenül a termelőktől és mezőgazdasági szövetkezetektől vásárol, így a termőhelytől egészen a vevőig saját kezében tartja a minőségirányítást, pontosan átlátja és szigorúan ellenőrzi a termelési folyamatot.

A három tagból álló Glencore magyarországi cégcsoport a hazai olajosmagok kereskedelmének egyik fontos szereplője, valamint gyártási és raktározási tevékenységet is folytat.

A Magyarországon 23 éve jelen lévő Glencore Agriculture Hungary Kft. gabonafélék, olajos magvak, növényolajok és állati takarmány-alapanyagok kereskedelmével, valamint logisztikájával foglalkozik. Regionálisan is jelentős szerepe van Kelet-Közép-Európában, ahol kereskedelmi, logisztikai, termelési bázisokkal rendelkezik.

A Glencore kereskedelmi tevékenysége megbízható hátteret biztosít a magyar termelők számára. A vállalat segítségével a magyar gazdák terményei a világ legtávolabbi tájaira is eljuthatnak és megjelenhetnek a világpiacon.

A Pannon Növényolajgyártó Kft. Közép-Európa legnagyobb növényolajgyárát üzemelteti Foktőn. A gyár csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaz a ma elérhető legkorszerűbb berendezésekkel, amelyek megfelelnek a legszigorúbb EU-s környezetvédelmi előírásoknak. A környezetkímélő technológia alkalmazásával a gyártás során keletkező minden terméket felhasználnak. A Kalocsához közeli üzemben naponta 2 500 tonnát meghaladó napraforgót dolgoznak fel; de a rendszer alkalmas repcemag, szójabab és kukoricacsíra feldolgozására is. Az előállítás során keletkező nyers növény­olajnak élelmiszeripari és takarmányozási célon túl energiahordozóként, illetve egyéb, nem élelmiszeripari célokra való alkalmazási lehetőségeit is kihasználják. Az üzem első számú végterméke a növényolaj, a második a magas fehérjetartalmú takarmány (dara), ez utóbbit az állattakarmányozás használja fel. A napraforgó lehántolt héjának elégetésével az üzem gőzt állít elő, a héj elégetéséből származó hamut a mezőgazdaság megújuló energiaforrásként hasznosítja. A termények átvételének helyén minden terméket akkreditált harmadik fél általi minőségvizsgálatnak vetnek alá, így biztosítva azt, hogy szállítmányaik a vevők egyedi igényeit is kiszolgálhassák.

A globális vállalatcsoport részeként a Gabonatároló és Logisztikai Kft. fő célja a magyar gabonapiac raktározási, terménytárolási és -kezelési igényeinek kiszolgálása. A tárolás mellett felvásárlással, szárítással, rostálással, készletellenőrzéssel és intermodális átrakodással foglalkozik. Telephelyei az ország négy pontján helyezkednek el: Foktőn, Gyomaendrődön, Debrecenben és Berettyóújfalun, ezen raktárak összes tárolókapacitása 250 000 tonna. Foktőn egy dunai kikötőt is üzemeltet, ahol ömlesztett szemes termények be- és kirakodása végezhető.

A cég – az előállított takarmányozási célú termények és élelmiszer-alapanyagok élelmiszerláncban betöltött szerepének megfelelően – a végfelhasználó (humán) fogyasztó szükségleteinek biztonságos kielégítésére fókuszál.
A minőségügyi rendszerük alapvető szerepe a nemkívánatos események megelőzése, illetve hatásuk csökkentése a fogyasztókra és a teljes termelési lánc minden szereplőjére, beleértve az alvállalkozókat is.

Szolgáltatásaink:

  • Fuvarszervezés
  • Gabonafelvásárlás
  • Gabonafélék minőségvizsgálata
  • Készletellenőrzés
  • Mezőgazdasági termények ki- és betárolása
  • Raktározás
  • Szabad kikötő mezőgazdasági termények berakodására (Foktő)
  • Terményszárítás és -tisztítás
  • Toxinmérés
  • Vasúti rakodás, mérlegelés

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!