2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

P9903 – A FAO 300 éréscsoport legnépszerűbb Pioneer hibridje

Agro Napló
A P9903 egy Optimum® AQUAmax® minősítéssel rendelkező FAO300 végi hibrid. Kifejezetten a hazai termesztési körülményekhez lett nemesítve, így a Magyarországra jellemző kontinentális éghajlaton jól érzi magát. Jól tolerálja a virágzás és szemkitelítődés idején előforduló magas hőmérsékleteket.

Stressztűrése kiemelkedő. Ezt az is bizonyítja, hogy tőszámkísérleteinkben legtöbbször a magasabb tőszámokon adta a legnagyobb termést.

Csőegészsége nagyon jó. Saját vizsgálatainkat a független NÉBIH felmérések is megerősítik: a legegészségesebbnek találták 2014-ben, a növénykórtani felvételezésekben (NÉBIH, 2014. 31-es csoport).

NÉBIH korai (FAO 300-399) első éves (31) kukorica hibridek növénykortani vizsgálatának eredményei (kivonat) 2014. Fusarium spp. csőfertőzöttség (fertőzött db %) 8 hely átlagában.

Minden termelőnek ajánljuk, aki a PR37N01-hez hasonlóan megbízható, de attól már magasabb termőképességgel rendelkező hibridet keres. Azoknak a termelőknek is ajánljuk, akik egy jó csőegészséggel rendelkező, rekordtermő hibridet keresnek. Javasoljuk továbbá azoknak is, akik olyan hibridet keresnek, amely jól reagál az emelt tőszámokra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Újdonságok az őszi Portfólió Farmokon

Újdonságok az őszi Portfólió Farmokon

A Corteva Agriscience idén ősszel három helyszínen, Szarvason, Dombóváron és Debrecenben tartotta meg szántóföldi növénytermesztési és növényvédelmi b...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!