2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Energiatudatos vállalat lett a COOP

Agro Napló
Energiatudatos vállalat címet tanúsító védjeggyel ismerték el a COOP Gazdasági Csoport boltfejlesztéseit. Az elismerést a Virtuális Erőmű Program (VEP) energiahatékonysági kiválósági pályázatának 9. alkalommal megrendezett díjkiosztó gáláján vehette át az üzletlánc képviselője az Innovációs és Technológiai Minisztériumban. A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. által működtetett pályázat 2011 óta díjazza az energiahatékonyság és az energiatakarékosság mellett elkötelezett hazai vállalkozásokat.

Az energiatudatos vállalat elismerést annak köszönhetően kapta meg a COOP Gazdasági Csoport, hogy a jelenlegi energiahatékonysági helyzetének felmérését követően releváns mértékű, de reálisan megvalósítható önkéntes vállalásokat tett az energiahatékonyságának növelése érdekében. A hálózat növelni kívánja a felhasznált megújuló energiák részarányát a 2018–2019-es évek folyamán. Ez azt jelenti, hogy legalább 10 franchise partner üzletén épít ki napelemes HMKE-rendszert.

Az elismeréssel kapcsolatban Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója elmondta: a cégcsoport – boltmegújítási programjának keretében – már évek óta kiemelten kezeli a környezet- és energiatudatosság erősítését. Mindez a cégcsoport számára a jövő és a környezetvédelem szempontjai mellett azért fontos, mert energiatakarékossággal költségcsökkentést tud elérni, ami 2700 üzletét tekintve igen jelentős, és a közép távú működés hatékonyságát növeli. Mindennek érdekében az elmúlt években több konkrét intézkedésre is sor került. Így elindították a hűtők utólagos üvegajtózását, az üzletek világításának LED-technológiával történő korszerűsítését, a hűtési-fűtési rendszerek modernizációját, továbbá a napelemes technológia telepítését. A cél pedig az, hogy a 2700 üzlet többségére kiterjesszék ezeket a műszaki megoldásokat.

Mezősi Balázs, a VEP operatív igazgatója pedig arról beszélt, hogy a COOP pályázatából kitűnik az elköteleződés az energiahatékonyság és a fenntarthatóság ügye mellett. A COOP üzletlánc az energiatudatos szemlélet mentén végrehajtott fejlesztéseivel jelentős eredményeket ért el ezen a területen. A most megfogalmazott vállalásai megvalósításával várhatóan további energia-megtakarítást érnek majd el.

-an-
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!