2024. május 8. szerda Mihály

Láthatóan erősebb

Agro Napló
A fejlett, életerős repce állomány elengedhetetlen a sikeres betakarításhoz.

2018 januárjában kapott hazai forgalmazási és felhasználási engedélyt a DuPont™ Lumiposa® inszekticid csávázószer őszi káposztarepcében. A Lumiposa® szisztemikus hatású rovarölő csávázószer, mely védi a kelőfélben lévő fiatal repce növényeket a legfontosabb kártvők széles körétől, melyek a korai fejlődési állapotban veszélyeztetik a repcét. Azonnali védelmet nyújt a rágó kártétellel szemben, biztosítva a növények gyors kezdeti fejlődését, melyek így megerősödve jobb vigorral fejlődnek. Ezáltal az állomány erősen és egészségesen megy a télbe, ami a jó termés alapja.

Hatásmód

A ciántraniliprol, a Lumiposa® aktív hatóanyaga, aktiválja a rovarok rianodin receptorait (RyRs), amelyek kritikus szerepet játszanak az izomtevékenységben. Az izmok összehúzódásához szabályozott kálcium kibocsátásra van szükség a sejten belüli raktárakból a sejt citoplazmájába, azonban a ciántraniliprol molekulák hozzákötődnek a RyRs-hez ami ellenőrizetlen kálcium kibocsátást eredményez. Ez meggátolja az izmok összehúzódását és leállítja a rovarok táplálkozását. Köszönhetően ennek a hatásmódnak a Lumiposa® közel azonnali védelmet nyújt a rágó kártétellel szemben, annak ellenére, hogy a kártevők még aktívnak tűnhetnek.

Kimagasló védelem a kártevők ellen

A legfontosabb kártevők elleni hatékonyság

A Lumiposa® védelmet nyújt számos rovarfaj, közöttük a kis káposztalégy (Delia radicum) ellen, melyet Európa szerte jelentős kártevőként tartanak számon. A Lumiposa® idális választás az őszi káposztarepce növényvédelmi programjának megkezdéséhez.

A kártevők táplálkozásának gyors leállítása

Hatásmódjának köszönhetően a Lumiposa® gyorsan leállítja a kártevők táplálkozását. A növények szinte azonnal védve vannak a rágó kártevőkkel szemben, ami lehetővé teszi, hogy erőteljesebben növekedhessenek. A növény fejlődésének elején történő erős megkötődés biztonságossá tett termést és magasabb minőséget tesz lehetővé a betakarításkor.

Környezeti profil

A Lumiposa®-nak kedvező toxikológiai és öko-toxicológiai profilja van amennyiben a címke utasításainak megfelelően kerül felhesználásra. Szelektíven írtja a növény szövetein táplálkozó kártevőket. A Lumiposa® repce csávázószer nem igazán jelent veszélyt a beporzókra és a hasznos rovarokra köszönhetően a termék toxicitási profiljának és az alacsony kitettségi szintnek. Ezek a tulajdonságai teszik a Lumiposa®-t az Integrált Növényvédelem (IPM) programok kiváló eszközévé.

A Lumiposa® használatának előnyei

  • A Lumiposa® egy új inszekticid csávázószer, mely ciántraniliprol-t tartalmaz.
  • Kimagasló védelmet biztosít a repce legfontosabb kártevői ellen, beleértve a káposztalégyet (Delia radicum).
  • A Lumiposa® segíti a repcét hogy láthatóan erőteljesebben növekedjen a biztonságosabb termés érdekében.
  • Új hatásmódja a csávázásban teszi a Lumiposa®-t a rezisztencia törés idális eszközévé.
  • A Lumiposa® kedvező környezeti profillal rendelkezik és minimális hatása van a hasznos élő szervezetekre, amennyiben a címke utasításainak megfelelően kerül felhasználásra.
  • Új eszköze az integrált kártevő kezelési programoknak.
A növényvédő szereket mindig biztonságosan és felelősségteljesen használja!
A DuPont készítmények felhasználása előtt olvassa el és kövesse a termékek csomagolásán lévő címke felhasználási utasításait!
® az E. I. du Pont de Nemours and Company bejegyzett márkaneve, ™ az E. I. du Pont de Nemours and Company márkaneve.

novenyvedelem.dupont.co.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tavaszi nagytakarítás a repcében

Tavaszi nagytakarítás a repcében

Az elmúlt évek őszi időjárása nagymértékű ingadozást mutat. Egyértelmű tendencia a hőmérséklet emelkedése és a csapadék mennyiségének csökkenése. Az ő...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!