TECHAGRO – Közép-Európa legnagyobb mezőgazdasági szakvására (x)

Agro Napló
Csehországban, a Brnói Vásárközpontban 2018. április 8 - 12. között várja a szakembereket a szakvásári trió: TECHAGRO - A mezőgazdasági gépek és berendezések nemzetközi vására SILVA REGINA - Nemzetközi erdőgazdálkodási és vadászati vásár BIOMASS - A mezőgazdaság és erdőgazdálkodás megújuló energia szakvására

A TECHAGRO neve fémjelzi a mezőgazdasági vásárhármas összességét, amely Európa három legjelentősebb szakmai rendezvénye közé tartozik és idén is teltházzal várja az érdeklődőket. 70.000 m2-en közel 800 kiállító mutatja be mezőgazdasági gépeit és berendezéseit várhatóan több mint 100.000 látogatónak. 2018-ban a növénytermesztés az eddiginél is nagyobb területen mutatkozik be. A jól ismert az ANIMAL TECH állattenyésztési vásárt pedig páratlan években, vagyis jövőre rendezi a Brnói Vásárvállalat.

Az európai piacon jelen lévő szinte összes márka megjelenik. A traktorok nagy számban képviseltetik magukat a vásáron, a cseh Zetor többcélú gépei mellett a legendás 160 lóerős Crystal-t is bemutatja. A Kubota széles körben használható gépeivel érkezik, amelyek nem csak mezőgazdasági, hanem közterületek gondozására is alkalmasak. Termékskálájukban megtalálhatóak többek között az önjáró fűnyírók, univerzális traktorok és többfunkciós járművek is. A bemutatott kínálatban többek között jelen lesz a Valtra, a John Deere, a New Holland, a Case, a Massey Fergusson, a Fendt, a Ferrari és még sokan mások.

Nagy számban találkozhatnak a látogatók kombájnokkal és aprítógépekkel. Az Agrotec cég New Holland és Case aratógépekkel, míg a kisebb területek betakarítására alkalmas Sampo gépekkel a P&L Biskupice érkezik. A betakarítás modern gépei között New Holland, Case, Sampo, John Deere, Claas, Krone, Gomselmash és Fendt termékeivel ismerkedhetnek az érdeklődők.

A földmegmunkálás gépeit hozzák többek között a Lemken, Opall Agri, SMS Rokycany, Farmet, Bednar, Köckerling, Pöttinger, Kverneland, G. Besson és Maschio Gaspardo. Öntözőgépekkel érkezik az Agrio, Mazzoti, Tecnoma, Hardi, Amazone és Berthoud.

A legújabb betakarítás utáni technológiákat mutatják be az A1 csarnokban pl. a Siagra, Intabo, Agroing, JK Machinery, Farmix, Pawlica, Bühler és Interagro. A precíziós farmok témakörében jelenik meg a Leadingfarmers, Fons, Kleffmann, Agriprecision és Ag Info.
Nem csak a kísérő programokon, hanem a standokon is bemutatkoznak a drónok, GPS és mobil eszközök, a talajvíz tároló technológiák és a precíziós gazdálkodás. A C pavilonban méhészeti kiállítás kap helyet.

A SILVA REGINA a Z csarnokban és a közeli szabadterületen várja az erdőgazdálkodás és vadászat iránt érdeklődőket. A SILVA REGINA vásárt ismét nagyon gazdag, minden látogatót vonzó kísérőprogram jellemzi: lesznek szarvashívó kürtbemutatók, sólyom- és vadászkutya show, történelmi vadász- és erdészegyenruha bemutató, fotókiállítás. A látogatók a helyszínen vadászfelszerelést is vásárolhatnak, a fegyverektől a ruházaton át egészen a kiegészítő termékekig.

A BIOMASS vásáron az erdei biomassza-készítéshez szükséges gépeket és berendezéseket, továbbá a VIADRUS, ROJEK, ATMOS, Kovarson és Heizomat biogáz előállításához használatos kazánjait láthatjuk működés közben. A tűzifa gyártással kapcsolatos gépek és berendezések, illetve ezeknek az eszközöknek a használata is kiemelt figyelmet kapott. Mindezeken túl szakmai előadások is színesítik a programot, melyek egyik központi témája az állattartásból származó hulladék hasznosítása vagy komposztálása.

A TECHAGRO-n ismét nagyon jelentős a magyar részvétel, több mint 800 m2-en állítanak ki magyar cégek. Az A2 pavilonban a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. szervezésében ismét bemutatkozik a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége illetve mezőgazdasági gépkínálatával a Linamar Hungary Zrt. és az Optigép Kft, permetezéstechnikai termékeivel a FARMGÉP Kft. és a Hetech Trend Kft. gabonsilóival, gabonaszárítóival és magtisztítóival. Idén először vesz részt a magyar standon az Agrofém 71' Kft. magtisztító gépeivel, az AgroVIR Kft. információs szoftverével, az Agrogép Jármű- és Gépgyártó Kft. és a IG + JM Kft. mezőgazdasági gépeivel, a GÜTTLER Kft. talajművelő eszközeivel és a Huniper Kft. permetezőgépeivel.

Egyéni kiállítóként vesz részt a MICHELIN Hungária Abroncsgyártó Kft., a Pannon Gép Kft. vetőgépeivel és a bioetanolt és csúcsminőségű takarmányt gyártó Pannonia Ethanol Zrt, ők először mutatják be termékeiket a TECHAGRON-n.

Az erdészeti és vadászati kiállításon, a SILVA REGINA-n a VADEX Zrt. az állami erdészetek közösségi standjával jelenik meg. Ezen a közösségi standon vesz részt a Bakonyerdő, Eger Erdő, Gemenc Zrt, Ipoly Erdő, KAEG és a Kaszó Zrt. Rajtuk kívül a Muray Galéria természetfestményeit, reprodukcióit és a Huntertex Kft. pedig vadászruházati termékekeit és kiegészítőit kínálja az érdeklődőknek.
A egyéni látogatók a szakvásár honlapján elővételben kedvezményesen vásárolhatják meg a belépőjegyeiket. Csoportoknak 15 fő felett április 12-én ingyenes belépést, minden más napon csoportos kedvezményt biztosítanak a vásárvárosba.

További információk: www.techagro.cz, www.bdexpo.hu/techagro

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!