AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2017 Termékdíj verseny nagydíjasai

Agro Napló

Hazai Termékfejlesztési díj - Logisztika Kategória

Digitroll Kft. - Digitroll Xeed System vetésellenőrző rendszer

A rendszer legfőbb eleme a BlackEye névre keresztelt szenzor nagy pontossággal számolja a gabonavetés során kijuttatott vetőmagok mennyiségét, melynek köszönhetően lehetőség nyílik a vetőgépek ellenőrzésére és szabályozására is. A vetés­ellenőrző rendszer a legmodernebb technológiákkal van felvértezve, a vetés állapotáról a felhasználók egy iPad-alkalmazás segítségével informálódhatnak, de a rendszer képes csatlakozni az ISOBUS-szabvánnyal rendelkező fedélzeti kijelzőkhöz is. A Digitroll ISOBUS megoldása az első magyar cég, aki megszerezte az AEF szigorú tanúsítványát.

Nemzetközi Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategória

Agrolánc Kft. - Antonio Carraro Tony 9800 TR intelligens traktor

A jövő traktora itt és most! Az „Év Speciális Traktora 2017” díjat is elnyert modell új fejlesztésű, hibrid hajtóművel szerelt. A hidrosztatikus – robotizált – mechanikus rendszeren 3 különböző munkaspecifikus hajtási mód választható; mindhárom módban 4 különböző mechanikus sebességtartomány. A sebességtartományok váltása az erőgépbe épített proporcionális joystickon elhelyezett elektromos kapcsolóval lehetséges, robotizálva. Az Antonio Carraro cég egyedi fejlesztése az ITAC rendszer, amely folyamatosan figyelemmel kíséri az erőgép működését, elemzi és optimalizálja a beállításokat. Az intelligens traktor alkalmazásával üzemanyag, erőfeszítés, idő, energia, vagyis jelentős költség takarítható meg! A Tony traktorral a dolgozó szakember megtapasztalhatja, hogy milyen érzés egy jövőbeni géppel dolgozni!

Agrotec Magyarország Kft. - New Holland T5. 120 EC traktor  Tier 4B motorral

A népszerű T5 traktorok 2016 második felétől vadonatúj kivitelben, három modellváltozatban érhetőek el 99, 107 és 117 LE-s erőforrással szerelve. A motorok megfelelnek a Tier4B emissziós előírásoknak. A T5-ösökbe az Electro Command váltóművet építik, a csoport powershift erőátvitel lehetővé teszi, hogy a kezelő gombnyomásra terhelés alatt 8 sebesség között fel-le váltson, a csoportváltás szintén gomb segítségével hajtható végre. Rendelhető mászó fokozatokkal ellátott kivitelű sebességváltó is, illetve kiegészíthető automata szántóföldi vagy országúti fokozatváltást biztosító üzemmódokkal is. Újdonság, hogy a kabinrugózás mellett rugózott első híddal is elérhető. Tágas, légkondicionált kabinja 8 db LED munkalámpával is felszerelhető. Opció az alacsony frekvenciás rugózású, fűthető prémium vezetőülés is.

Axiál Kft. - CLAAS LEXION 780 TERRA TRAC arató-cséplő gép

A nagy teljesítményű CLAAS LEXION 780 a LEXION sorozat többéves múltjával, a kutatás-fejlesztés és a gyakorlat terén a legmodernebb, továbbá a gazdálkodók elvárásai alapján megalkotott arató-cséplő gépet jelenti. Manapság a fejlesztés a részletekben rejlik, amelyek nagyobb teljesítményről, üzembiztonságról, hatékonyságról és kényelemről gondoskodnak. A 780-as fejlesztésekor a következőkre koncentráltak: 4D-tisztítás, illetve AUTO SLOPE automatikus szelelővezérlés; áteresztési teljesítményhez igazított a másodlagos leválasztásra; a szalmaszecskázóra és törekterítőre, és olyan elektronikai megoldásokra, mint CEMOS AUTOMATIC vagy az automatikus anyagáram-ellenőrzés, de tökéletesítették a CRUISE PILOT automatikus menetszabályzást.

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!