Zuhan a világ bortermelése – olvashatjuk a Syngenta blogjában (x)

Agro Napló
Megjelent a Syngenta Magyarország Blog 2016/14. hírlevele. A tartalomból: Zuhan a világ bortermelése, de Olaszország első marad Új, kiemelkedő napraforgó hibrid a piacvezetőtől Elképesztő rekord: évszázados trendforduló Olaszországban Japán a negyedik ipari forradalomra készül

SYNGENTA BLOG

Syngenta Magyarország Blog hírlevél - 2016. 14. szám

 

Új, kiemelkedő napraforgó hibrid a piacvezetőtől

A Syngenta új generációs imidazolinontoleráns, – más néven Clearfield®Plus – technológiájának egyik legújabb hibridje a Bacardi névre keresztelt napraforgó hibrid a gazdálkodók új kedvence országszerte.

BŐVEBBEN »

 

 

Elképesztő rekord: évszázados trendforduló Olaszországban

Az olasz zöldség- és gyümölcsexport huszonöt éve beállított rekordot döntött meg az idei év első felében. Nyolc százalékkal, 2,17 milliárd kilogrammra emelkedett az olasz zöldség- és gyümölcsexport 2016 első felében.

BŐVEBBEN »

 

 

Miért is van szükségünk a női farmerekre?

A mikrogazdaságokkal rendelkező afrikai női farmerek támogatására a Syngenta összefogott a TechnoServe Kenya nonprofit szervezettel. Most lássunk néhány számot, hogy a világ élelmezése szempontjából indokolt-e ez a program.

BŐVEBBEN »

 

 

Japán a negyedik ipari forradalomra készül

Az agrártechnológia a japán gazdaság egyik húzóágazata lehet a következő években, miután az ország mezőgazdaságában jelentkező komoly kihívásokat csúcstechnológiával próbálják legyőzni az elektronikai ipar legendás vállalatai, valamint az elmúlt években elindított startupok.

BŐVEBBEN »

 

 

Itt az őszi talajrehabilitáció ideje

A tél közeledtével a gazdák már a tavaszi vetésre készítik elő a talajt. A hagyományos megoldások mellett egyre népszerűbb a talajtakaró növények alkalmazása is, ami nemcsak a vízháztartás és a nitrogénhasznosítás szempontjából hasznos, de a növényvédelem hatékony kiegészítője is a legfrissebb kutatások szerint.

BŐVEBBEN »

 

 

Zuhan a világ bortermelése, de Olaszország első marad

Akár 5,3 százalékkal is elmaradhat a világ idei bortermése a tavalyitól, főként amiatt, hogy a déli félteke nagy termelőit, Chilét és Argentínát komolyan sújtotta az El Nino időjárási jelenség okozta esőzés. Európában pedig a francia szőlőket érte nagy kár.

BŐVEBBEN »

 


 

 
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kiváló évjárat lesz az idei

Kiváló évjárat lesz az idei

A vártnál kevesebb borszőlőt szüreteltek, de az már látszik, hogy kiemelkedő évjárat lesz az idei – mondta a Világgazdaságnak Légli Ottó, a Hegyközség...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?