Cimbria magtisztító, -osztályozó gépek a minőségi élelmiszer hatékony előállítása érdekében - 3. rész (x)

Agro Napló
Az alakor búza osztályozása mellett a csigatriőr működését és hatékonyságát mustármaggal teszteltük.

A mustármagok tisztítását a következő gépekkel végeztük:

1. Heid LST labor szelelő

Rendeltetése:

Porelszívás és porleválasztás. Maghalmazból szeleléssel könnyű frakció kiválasztása/leválasztása.

Felépítése:

  • Elektromágneses vibro adagoló 220 V /0,2 kW (Pótméteres szabályozással)
  • Előtartály kb. 30 liter, tolózárral
  • Szelelő szekrény 3 frakció leválasztására
  • Légelzárás kézi elzáró tolózárral - 2 db zsákoló toldat a tolózár alá

Elszívás:

  • Mobil elszívó filter ventilátorral. JK-22 TS Filter, csövezéssel, szabályozóval. Ventilátor 2,2 kW / 2500 m3/h / 120 VOmm,
  • Mobil, kerekeken mozgatható filterkocsival. Vezérlőkapcsolóval!

Opció:

  • 2 db QDG52 cellás adagolással, zsáktartó idommal
  • 2 db SKT lánckerekes tolózárral, zsáktartó idommal

Teszteredmények képekben:

A Heid LST labor szelelővel kis mennyiségű bio mustár elő-tisztítását végeztük.

Szelelést követően a három frakció:

2. Csigatriőr 230

Rendeltetése:

A csigatriőr a gördülékenység elve alapján választja el a magokat, egy magfelület szerinti osztályozó eszköz. Főként kis volumenek egyedi tisztítására alkalmazzuk. Főleg a rozs, búza, bükköny, borsó és bab, valamint egyes aprómagokból gyommagvak válogatására alkalmas.

Leírása:

A csigatriőr tulajdonképpen egy függőleges oszlop körül elhelyezett; azonos menetemelkedésű, koncentrikus csavarfelületből álló berendezés. Ebben a berendezésben van tehát egy kisebb átmérőjű csavarfelület, és vele koncentrikusan egy nagyobb átmérőjű is. A csigatriőr tehát lényegében több bekezdésű csavarfelület, amely kétféle átmérővel rendelkezik. A kis átmérőjű belső csavarfelületek száma változó (nagyobb modelleknél lehet akár három is), a külsőé egy. Ezek közös tartóoszlophoz vannak erősítve.

Működési elve:

A kisebb Lab testvéréhez hasonló működési elvvel rendelkezik a gép. Lényeges különbség a teljes csigavonalú csúszdák magasabb számában (4, 5) és a műszaki paraméterekben mutatkozik meg (pl. magasság és átmérő); valamint nagy előnye a gépnek, hogy a külső spirálon legördülő magkeverék egy állító kar segítségével két részre bontható. Így akár három frakcióra bontható a termény (elfogadott jó anyag, kevert anyag mely újraosztályozásra kerül, végleges selejt).

Műszaki adatok:

Saválló acél váz és csúszda szerkezet
Ø 550 mm x 2300 mm magas méret
Vibrációs adagoló a garathoz,
Választható 2 vagy 3 kifolyás:
Állandó kifolyás 1 db a belső spirálhoz,
Választható 1 vagy 2 kifolyás a külső spirálhoz
4,5 teljes csigavonalú csúszda
Elektromos igény, 1 fázisú, 0,15 kW; 50 Hz

Teszteredmények képekben:

Az előtisztított mustár magokból csigatriőr segítségével a belső spirálon ki tudtuk nyerni az esetlegesen benne maradt félbetört szemeket és gyommagvakat, pl. Datura fajok, stb... A külső spirál külső kerületén legördülő szemek gyommentesek, 100%-os tisztaságúak voltak; míg a belsőbb kerületen valamelyest kevert anyagot kaptunk kis szennyezettséggel, melyet a második körben tudtunk maradékmentesen megtisztítani. Az előzőekben szelelővel megtisztított mustár a csigatriőrre bemenő anyag.

Osztályozás után elért eredmények:

3. Lab GA fajsúlyszeparátor

Rendeltetése:

A különböző termények (gabona, olajos magok, finommagok, stb.) pneumatikus és mechanikus úton történő fajsúlykülönbség szerinti osztályozásához. Azonos méretű, de eltérő fajsúlyú magok és granulátumok szeparálása végezhető el a géppel. Teljes tömegkiegyensúlyozással és rezgésmentes üzemmel működő berendezés. A súly szerinti osztályozók a legkisebb fajsúlykülönbség alapján elvégzik a szétválasztást, és ez által biztosítják a kiválogatott anyag legnagyobb méretét és a kiválogatandó termék fajlagos tisztaságát.

Működési elve:

Az előzőekben leírtak szerint; azzal a különbséggel, hogy mustár esetében finomabb drótszövettel ellátott váltóasztal szükséges. A négy típusú asztalszövet (No.1: nagyon finom, No.2: finom, No. 3: normál, No.4: durva) közül mustárhoz a finom, míg korábbiakban az alakor búzánál a normál asztalt használtuk. A váltóasztal cseréje könnyen megoldható bárki számára, a nagyobb teljesítményű modelleknél is csupán pár perces művelet. Mustárhoz: No.2. finom.

Műszaki adatok:

Az előzőekben leírtak (Lab GA) szerint. Lab GA fajsúlyszeparátorral a nehéz fajsúlyú csíraképes anyagtól a gyenge minőségű könnyű anyagig 7 frakcióra bontható a termény.

Teszteredmények képekben:

Az előszelelt és csigatriőrözött mustármagokból fajsúlyszeparátorral le tudtuk választani a könnyű oldalon a gyenge csíraképességű, élelmiszeripari célra nem alkalmas szemeket. Egyes gyommagok esetében, melyek korábbról a mintában maradtak szintén sikert tudtunk elérni, azonban a jó anyaggal megegyező fajsúlyú (de eltérő színű) szemek elválasztását nem tudtuk elérni. Ennek eltávolítása érdekében laborunkban található SEA CHROME teljes színképpel ellátott színosztályozóra továbbítottuk a fajsúlyszeparátor nehéz oldalán leválasztott frakciót. Az előzőekben előtisztított és csigatriőrözött mustár volt a fajsúlyszeparátorra a bemenő anyag.

Osztályozás után elért eredmények:

Opciós váltóasztalok drótszövettel:

Balról jobbra: No.4.: kukorica, bab, borsó, szója; No.3.: búza, rozs, cukorrépa, rizs; No.1.: facélia, lucerna, saláta, mák

4. SEA CHROME színosztályozó

Rendeltetése:

Szemes termények, műanyag, üveg, stb. osztályozása külső szín-, illetve anyag eltérés alapján. Jelenlegi technológiai fejlettségi szint mellett a magfeldolgozás,- és osztályozás csúcsa! Amikor a különböző fizikai paraméterek (méret; szélesség, vastagság, hosszúság, alak, forma, fajsúly, stb.) szerinti osztályozás már nem vezet további eredményre, akkor jön képbe a színosztályozó/szín szerinti szeparálás. A SEA-CHROME szín szerinti osztályozó a legmagasabb kapacitású csúszdás adagolású RGB tri-kromatikus osztályozó a piacon. A teljes színképű RGB kamerák és LED világító rendszer, a SEA CHROME optikai rendszere egyértelműen felismeri a legkisebb szín vagy árnyalatbeli különbségeket is!

Gép felépítése, működése:

A feldolgozandó termék a megtápláló garatból kerül betöltésre (1), továbbhalad a rezgő
vályú felé (2) amíg eléri a csúszdát (3) ahol is a legkorszerűbb kamerák segítségével egyenként ellenőrzésre és osztályozásra kerülnek (4) az RGB kamerák segítségével, amelyek az anyagáram előtt és mögött helyezkednek el. Az optikai eszközök által kapott jelektől függően az osztályozó szoftver vezérli a pneumatikus eszközt (5), amely fizikailag elkülöníti a nem kívánt terményt a megfelelőtől, mielőtt az elérné az ürítő tölcsért (6). A selejt kilövése fúvókán injektált sűrített levegő segítségével történik és a szemben található tölcséren ürül ki (8).

Az osztályozó gép mikroprocesszorok által vezérelt kifinomult szoftverének köszönhetően 600 különböző válogatási program érhető el a gépen. Így több különböző válogatási programot választhatunk ki ugyanazon termékre vonatkozóan vagy éppen más anyagot dolgozhatunk fel pár perces beállítást követően.

A SEA CHROME színosztályozó válogató család teljesítményigénytől és terménytől, osztályozási céltól függően 1-7 csatornás változatig áll Ügyfeleink rendelkezésére! Alap kivitelben 2 db színkamera minden csatornához: egy csatornás gép esetén összesen 2 db RGB „full color” kamera. Lehetőség van későbbiekben opcionális kiegészítő NIR (Infra) vagy IngaAs kamerák beépítésére. Jelen pillanatban a piacon ezt a felszereltséget, mely 5 különböző hullámhossz tartományban dolgozik (MULTISPECTRUM → RGB+NIR+INGAAS) senki sem képes produkálni, csak a CIMBRIA! A kamerák a mag két oldalát vizsgálják, 0,1 mm színeltérési nagyságot észlelnek. Egy csatornára 54 db fúvóka jut 5 mm-ként, 1.000 fúvási ciklus másodpercenként. Megvilágítás LED RGB rendszerrel a SEA egyedi kialakítása szerint, hozzá LED sorok.

További alapfelszereltséghez tartozó tételek: Rozsdamentes elő-tartály, vibrációs adagoló, automata tisztító rendszer, 15 coll méretű érintőképernyő a vezérléshez, mikroprocesszoros vezérlő rendszer, internetes hozzáférést biztosító vezérlő panel. Automatikus működés vezérlés a szintérzékelő rendszer segítségével, Vortex rendszerű hűtés sűrített levegő segítségével. Fúvóka rendszer, melyek 1000 fúvási ciklust biztosítanak, hosszú életűek, legalább 2 billió ciklusra vannak méretezve. Porelszívás csatlakozási lehetőség, standard tartalék alkatrészek.

Kiegészítő szolgáltatások: 1 év garancia. Üzembe helyezés (2-3 nap gyári szakember). Távoli elérés és szerviz internetes segítségnyújtással, (opcionális, szoftver feltöltés, szaktanácsadás).

Műszaki paraméterek (egy csatornás gép):

Mérete: 1510 x 1690 x 2050 mm (szélesség x mélység x magasság)
Súlya: 600 kg
Villamos feszültség: 220 V/50 Hz
Áram felhasználás: 1,5 kW
Üzemeltetési sűrített levegő nyomása: 6 bar
Sűrített levegő igénye: 8,5 lt /sec. (anyagfüggő)
Színe fehér (RAL 9003)

CHH Műszaki KFT labor helyiség (A képen: szelelő, színosztályozó) - Mobil filter porleválasztásra

 

Teszteredmények képekben:

Az előzőekben bemutatott előtisztítási műveleteket követően a színosztályozóval elért eredmények.

Balról jobbra: bemenő anyag, első körben elfogadott jó anyag, kilőtt anyag/selejt

 

Részletes műszaki specifikációval ellátott árajánlatért keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken!

Cím: H-9027 Győr, Körtefa u. 4.
Telefon/fax: (+36) 96/ 527-357
Mobil: (+36) 30/9475-440
E-mail: info@chh.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!