ÖMKi bio tájfajta ősgabona lisztek már a boltokban is
Többéves ősgabona fajta kísérleteink eredményeként, révbe ért az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) egy újabb termékfejlesztési projektje, é...
Többéves ősgabona fajta kísérleteink eredményeként, révbe ért az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) egy újabb termékfejlesztési projektje, é...
A kenyérforradalom csendes nagyágyúi, az alakor, a tönke és a tönköly újrafelfedezése lehet a 21. század egyik hazai gasztronómiai sikertörténete.
Az alakor búza osztályozása mellett a csigatriőr működését és hatékonyságát mustármaggal teszteltük.
A bio alakor búza hántolását és további osztályozását, feldolgozását az alábbi gépekkel végeztük:
Szeretnénk Partnereink figyelmét felhívni a tönkölybúza hántolónkra, melyet az idén kora ősszel 30. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon muta...
Filoxéra a múltban Párizsban, 1874 októberében, tömegek előtt, óriási méretben, a falra kivetítve mutattak be egy kicsi, 1 - 1,5 mm hosszú, „törpe-le...

A vastag rétegfelhő alatt hópihék táncoltak szombaton kora este a Dunántúl nyugati felén.
Vasárnap reggel még a Dunántúl délnyugati, nyugati részein fordulhat elő nagyobb területen sűrű köd.
Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.