ÖMKi bio tájfajta ősgabona lisztek már a boltokban is
Többéves ősgabona fajta kísérleteink eredményeként, révbe ért az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) egy újabb termékfejlesztési projektje, é...
Többéves ősgabona fajta kísérleteink eredményeként, révbe ért az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) egy újabb termékfejlesztési projektje, é...
A kenyérforradalom csendes nagyágyúi, az alakor, a tönke és a tönköly újrafelfedezése lehet a 21. század egyik hazai gasztronómiai sikertörténete.
Az alakor búza osztályozása mellett a csigatriőr működését és hatékonyságát mustármaggal teszteltük.
A bio alakor búza hántolását és további osztályozását, feldolgozását az alábbi gépekkel végeztük:
Szeretnénk Partnereink figyelmét felhívni a tönkölybúza hántolónkra, melyet az idén kora ősszel 30. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon muta...
Filoxéra a múltban Párizsban, 1874 októberében, tömegek előtt, óriási méretben, a falra kivetítve mutattak be egy kicsi, 1 - 1,5 mm hosszú, „törpe-le...
Az indiai szamóca, más néven pimpó egyre nagyobb területeket hódít meg itthon, de fogyasztása nem ajánott.
A klímaváltozás és a megváltozott tájhasználat következtében egyre nagyobb kockázatot jelentenek az erdőtüzek.
Itt a figyelmeztetés, miszerint a Közel-Keleten és Európában is rendkívüli hőhullámok és vízhiány tapasztalható.
A tavaszi fagyok várhatóan 10-15%-kal csökkentik majd az országos termést, de egyes fajták esetében 50-60%-os lehet a kiesés.
Több kutatás igazolja, hogy a túlzott műtrágyahasználat, valamint a nem megfelelő talajerő-gazdálkodás és talajművelési gyakorlatok jelentős károkat okoznak.