Ezt látni kellett!

Agro Napló
Új gépek, bővülő termékpaletta, élő gépbemutató, látványos motorshow és szórakoztató programok jellemezték a Dorker Kft. idei szántóföldi bemutató sorozatát.

Új munka- és erőgép a kínálatban

A Dorker Kft. felsőszentiváni, tiszagyulaházi és győrújbaráti bemutatói jó alkalomul szolgáltak a meglévő márkák (pl. Köckerling, Agrion, Belarus stb.) mellett a vállalat kínálatába 2016-ban felvett újdonságok bemutatására. Kínálatukba bekerült az olasz NARDI munkagépcsalád. A 120 éves gyártási tapasztalattal, Olaszországban piacvezető és Európában is jelentős értékesítési mutatóval rendelkező gyártó neve nem ismeretlen a hazai piacon, azonban a forgalmazói képviselet váltásával várhatóan még szélesebb ismertségre tesznek szert a bajai székhelyű vállalkozás közreműködésével. A Dorker leginkább a talajművelőkre helyezte a hangsúlyt. A bemutatón egy NARDI FAST tarlóhántó dolgozott. A kombinált eszköz egy altalajlazító, hidraulikusan állítható rövidtárcsa és tömörítőhenger együtteséből áll.

A lazítóknál két típust preferál a forgalmazó: a PRINCE és a KING változatokat. A PRINCE lazító alacsonyabb gerendelymagassággal rendelkezik, üzemeltetéséhez kisebb gép- és alacsonyabb vonóerő-szükséglet kell. A KING inkább a magyar piac célgépe. 5 és 7 késes lazítókat tudnak azonnal kínálni raktárkészletről, mind mechanikus, mind hidraulikus mélységállítási lehetőséggel. A rögtörés, lezárás és mélységhatárolás egy 2 soros tüskés hengerrel biztosított, mechanikus vagy hidraulikus munkamélység állítással.

Újdonság volt a NARDI ERGON3 félig-függesztett eke. A munkagép különlegessége, hogy a gép tarlón és/vagy barázdában járóként is üzemeltethető, a traktoros igényeihez mérten. A NARDI váltvarforgató eke választéka nem mellesleg 1 fejestől egészen a 9 fejesig terjed. A Dorker raktárkészletéről jelenleg a 2+1, 3+1 és 4+1 fejes függesztett, valamint a bemutatón is dolgozó 5+1 fejes félig-függesztett érhetők el.

A nagy sikerű Pronar pótkocsik után a Dorker megkezdte a lengyel gyártó traktorainak kizárólagos hazai forgalmazását. A Pronar 5340 típusjelű, 74 kW (100 LE) névleges teljesítményű erőgép legnagyobb előnye a megfizethetőség. Kedvező ára ellenére egy nyugati traktort kapunk, aminek a 3600 cm3 lökettérfogatú Deutz motor, a ZF Powershift váltó és Bosch hidraulika rendszer szolgál tanúbizonyságul.

A Deutz-Fahr legnagyobbika

A 9-es széria bevezetésével a Deutz-Fahr átlépte eddigi 270 LE-s teljesítményhatárát, így akár 336 LE-ig képesek kielégíteni a lóerőszükségletet. A bemutatósorozaton a traktorszéria legnagyobb tagja, a Deutz-Fahr 9340 Agroton volt látható.  Komponenseire jellemző, hogy a világ vezető alkatrészgyártói közül kerültek ki. Euro 4-es Deutz motorja a jelenlegi legszigorúbb emissziós normáknak felel meg. A fejlesztéseknél fő szempont volt a gazdaságos üzemeltetés és kedvező üzemanyag-fogyasztás, mindez kiegészül egy tetszetős külsővel, ami az olasz Guigaro Design keze munkája.

Deutz-Fahr 9340 TTV


Ha már a külcsín, akkor érdemes megemlíteni a 175 kW (238 LE) max. teljesítményű Deutz-Fahr 7250 TTV WARRIOR-t, ami egy speciális, limitált példányszámú modell a nehéz szántóföldi és közúti feladatokra. Különlegessége a fekete fényezés, rozsdamentes kipufogó borítás, szőnyegezés, WARRIOR LED világítás és Xenon villogó. Erőforrása egy Deutz 6,1 literes közös nyomócsöves, 6 hengeres turbófeltöltős dízelmotor.

Újdonságok a Hardi-tól

Az idei év újdonsága a HARDI Alpha Evo önjáró permetező, amire kategóriájában talán az egyik legkiemelkedőbb permetezőgépként tekint a forgalmazó. Az Alpha Evo-ról elmondható, hogy a magyar gazdák minden igényét kielégíti a maga 1,75 m-es szabad hasmagasságával, 24 m széles TWIN FORCE szórókeretével, 4200 l-es tartályával, Dynamic Fluid 4 folyadékszabályzó rendszerével, GPS szakaszvezérlésével.

Hardi Alpha Evo önjáró permetező

Viszonylag nagy készlettel és széles kínálattal rendelkeznek a HARDI vontatott permetezőiből is. Bemutatásra került a HARDI NAVIGATOR egy nagyobb felszereltségű gépe és az ECO péntárcabarát változat is.

-an-

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!