Folytatódjon a CLAAS-őrület! (x)

Agro Napló
A CLAAS- és/vagy kombájnfüggőknek igazi csemege lesz az AXIÁL legújabb CLAAS LEXION 660-at bemutató kisfilmje. Óvatosan fogyasszák, még friss, meleg!

Aki igazán érdeklődik a téma iránt, az már tudja: a megújult LEXON sorozat minden modelljébe nagyteljesítményű, optimális erőkifejtésre képes Mercedes-Benz-motorok kerülnek. A hathengeres motorok 7,7 literesek, de a legnagyobb modelleknél, mint például a filmben szereplő 660-nál, illetve nagytestvérénél, a 670-nél, a motorok 10,7 literesek, és a teljesítményük 408, illetve 435 lóerő.

A 660-as és 670-es modelleket a CLAAS a 700-as sorozatú kombájnoknál használt DYNAMIC COOLING rendszerrel szerelte fel. Ez, a motor mögött elhelyezett fekvő kivitelű hűtőrendszer teljesítményt szabadít fel a hajtáshoz, csökkenti a fogyasztást és a karbantartási igényt, valamint tisztán tartja a gépet. A hűtőrendszer a levegőt felülről szívja be, ez átáramlik a hűtőn, utána átfújja a motorteret, végül kilép a kombájn oldalburkolatán két oldalt, az erre a célra kifejlesztett kopoltyúnyílásokon keresztül, légfüggönyt képezve a kombájn körül.

Persze a LEXION 660 T4 a korábbi modellekhez képest számos további újdonsággal rendelkezik. A fentieken kívül ilyen az új szecskázó, a mechanikus törekoszlató vagy a CEMOS AUTOMATIC funkciók: az AUTO SLOPE és az AUTO CLEANING.

A LEXION 670-620 sorozathoz három 6-ládás, 1700 mm széles cséplődob-átmérőjű, és kettő 5-ládás, 1420 mm cséplődob-átmérőjű gép tartozik. A 670 és 630 modellek MONTANA kivitelben, lejtéskiegyenlítéssel is kaphatók. A LEXION 670 után a CLAAS most már a LEXION 660 modellhez is kínálja a talajszerkezet-kímélő TERRA TRAC járószerkezetet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!