Multiva - Új szelek fújnak északról

Agro Napló
Mindössze néhány hónap telt el azóta, hogy a finn Multiva munkagépek gyártója bejelentette, miszerint felvásárolja a szintén finn Vieskan Metalli Oy vetőgép üzletágát. A VM vetőgépeket a Multiva tulajdonosai évek óta tesztelik saját gazdaságaikban, és már csaknem három éve együttműködik a két vállalat a mechanikus és pneumatikus vetőgépek export-értékesítése terén. A gyártás a felvásárlás eredményeként Loimaa-ba, a Multiva talajmunkagépeket és pótkocsikat is előállító gyáregységbe költözik, ahol a robotizált munkafolyamatok és a fejlesztői kapacitás biztosítják a megfelelő műszaki és gazdasági hátteret a további fejlődéshez.

Precizitás

A Multiva vetőgépek részletmegoldásai figyelemreméltó előnyöket nyújtanak az üzemeltetés során. A legfontosabb paraméter egy vetőgép esetében a vetőmag elhelyezésének pontossága. A Multiva vetőgépek csoroszlyái kiviteltől függően 50-175 kg illetve 50-200 kg csoroszlyanyomásra állíthatók be, ami üres tartállyal is rendelkezésünkre áll. A független csoroszlya-felfüggesztés, a csoroszlyánkénti mélységtartó- és lezáró kerek egyedülálló rugalmasságot és alkalmazkodóképességet biztosítanak a gépnek változó talajviszonyok esetén is. Ennek köszönhetően a vetőmag mindig a megfelelő mélységbe kerül, ami egyenletes kelést és ezzel igen homogén állományt eredményez.

A precízen szabályozott mechanikus adagolásnak köszönhetően a magok elhelyezése nem csak függőlegesen, de a sorokon belül is kimagaslóan egyenletes, akár 1,5-2 kg/ha magmennyiségtől.

A gépek kiválóan alkalmasak valódi direktvetésre, ami azt jelenti, hogy akár a háborítatlan tarlóba, előzetes művelőelemek, például tárcsasor nélkül is pontos magelhelyezést tesznek lehetővé.

Gazdaságosság és hatékonyság

Gazdaságossági és környezetvédelmi szempontok miatt egyre fontosabb a műtrágya egyidejű kijuttatása is, amit a Multiva Combi dupla tárcsás csoroszlya rendszere agronómiai szempontból a lehető legideálisabb módon hajt végre. A műtrágya és a vetőmag egyazon csoroszlyán keresztül, időben eltolva kerül a talajba, így a műtrágya a vetőmag alatt néhány centiméterrel, tökéletes pozícióban adja le hatóanyag-tartalmát. A 3 méteres gép 3500 literes, a 4 méteres 4800 literes, a 6 méteres pneumatikus modell pedig 8000 literes tartállyal rendelkezik, így a Multiva vetőgépek kimagasló hektárteljesítményt biztosítanak.

A csökkentett csoroszlyaszámnak és a nagyméretű tömörítő abroncsoknak köszönhetően a vetőgépek vonóerő-igénye igen alacsony, a robusztus és precíz gépek könnyen üzemeltethetőek, ezáltal jelentős üzemanyag-megtakarítás érhető el.

A Multiva vetőgépek számos tartozékkal kiegészíthetők, amik közül az elülső művelőelemek széles választékát, és az aprómagvető felépítményt érdemes kiemelni, amellyel köztes növények egyidejű, költséghatékony vetése válik lehetővé.

A Multiva célja, hogy az élvonalba tartozó vetési minőséget nyújtó vetőgépeket minden exportpiacán megismertesse a gazdálkodókkal, így Magyarországon is bemutatógéppel állunk az érdeklődők rendelkezésére. Keresse kollégáinkat a részletekért!

Multiva Magyarország Kft.
Honlap: www.multiva.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Veszélyben a paprikaültetvények

Veszélyben a paprikaültetvények

Letarolják a poloskák a hazai paprikaültetvényeket – írja a Magyar Nemzet. Egyelőre még menthetőnek tűnik a helyzet, viszont sok bonyodalmat okoz a ká...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?