Növénykondicionálás magas fokon

Agro Napló
A kultúrnövények termesztésének sikerességében fontos tényező a növényállomány jó kondíciójának elérése és fenntartása a termésképződésig, hiszen alapvetően meghatározza a növényi termés mennyiségét, minőségét, beltartalmi értékeit.

Az ADAMA kínálatában szereplő MultiFlow növénykondicionáló készítmény alapanyaga az Ascophyllum nodosum algakivonat, továbbá tartalmaz bórt 7,5%, valamint nitrogént 4,0% mennyiségben.

A MultiFlow fent említett meghatározó alapanyagai közül a tengeri alga természetes eredetű, a bórt pedig komplex formában tartalmazza. A végső eredmény egy olyan készítmény, melynek növénytermesztésben való alkalmazásával számos előnyre tehetünk szert:

  • Könnyen felvehető formában tartalmazza a növények számára a tápanyagokat, ezáltal serkentve a fiatal növényi részek tápanyagforgalmát.
  • A stresszhelyzetben lévő növények köztudottan érzékennyé válnak az őket megtámadó kórokozókkal szemben, amivel terméscsökkenés is együtt járhat. Az algakészítmény biostimuláns hatásának köszönhetően a növények természetes védekező reakciói beindulnak, csökken a betegségek és a stressz okozta termésveszteség.
  • A készítmény alkalmazásával a növények jobban hasznosítják a rendelkezésre álló tápanyagot, természetes úton növelve a növények termését. A jobb beltartalmi mutatókkal rendelkező termésnek a minősége is javul.
  • A bór kedvező élettani hatásával elősegíti a virágok megtermékenyülését, a terméskötődést, ezáltal is javítva a termés minőségét és mennyiségét.

Felhasználható valamennyi szántóföldi kultúra esetében, valamint szőlőben az alábbi táblázatban látható növényvédelmi technológia szerint:

Kijuttatható az előírás szerinti mennyiségben bármely növényvédő szerrel vagy készítménnyel előzetes keverési próba elvégzése alapján.

A kiváló, kombinált hatóanyagú Zamir gombaölő szer, mely 133 g/l tebukonazol + 267 g/l prokloráz hatóanyagot tartalmaz, MultiFlow növénykondícionáló készítménnyel kiegészített ajánlatban is elérhető. Az ajánlat 5 l Zamir-t + 10 l MultiFlow-t tartalmaz, mely 4 ha napraforgó kezelésére alkalmas:

  • a Zamir fertőzést megakadályozó és gyógyító hatással egyaránt rendelkezik, a napraforgó valamennyi jelentős gombabetegsége ellen védelmet nyújt 4–6 hetes tartamhatással, eltérő időjárási körülmények között is;
  • a MultiFlow tengeri alga és bórtartalmának köszönhetően serkenti a fiatal növényi részek tápanyagforgalmát, biostimuláns hatása csökkenti a stressz okozta termésveszteséget, növeli a termés mennyiségét, javítja a minőségét. 

További információért látogasson el az adama.hu honlapra.

Fekete János 
régiómenedzser,
ADAMA Hungary Zrt.

A cikk szerzője: Fekete János

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A repce túlélése ősszel

A repce túlélése ősszel

A repce vetésterülete évről évre változik, nagyságát az előző évek hozamai és felvásárlási árai nagymértékben befolyásolják. Az idei őszön a repce vet...

A repce túlélése ősszel

A repce túlélése ősszel

A repce vetésterülete évről évre változik, nagyságát az előző évek hozamai és felvásárlási árai nagymértékben befolyásolják. Az idei őszön a repce vet...

Májusi teendők a szántóföldön

Májusi teendők a szántóföldön

Húsvét utáni napokban – amikor ez a cikk is készül – van remény az esőre. Az elmúlt 6–8 hónap csapadékszegény időjárása eddig elsősorban az őszi vetés...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!