SYNGENTA BLOG - 2015/7. szám (x)

Agro Napló
Élelmiszer katasztrófa előtt áll a világVajon csökkenthető az élelmiszerpazarlás applikációk segítségével?3D szkenner a földekenMezőgazdaság 2030-ban – stratégiai ajánlásokNASA DEVELOP – műholdas adatok gyakorlati hasznaOrosz rulett a búza piacán  

 

Élelmiszer katasztrófa előtt áll a világ

Az Anglia Ruskin University globális fenntarthatósági intézetének kutatása azt vizsgálta, hogyan alakul az élelmiszer világpiac, ha 2040-ig folytatódnak a jelenlegi termelési és fogyasztási trendek. Eszerint a klímaváltozás hatására a következő másfél évtizedben állandósul az élelmiszerhiány, korábban nem látott éhínség és éhség lázadások várhatók világszerte.

BŐVEBBEN »


Vajon csökkenthető az élelmiszerpazarlás applikációk segítségével?

Miközben a hírek szerint Franciaországban törvényi szabályzással igyekeznek az élelmiszerpazarlást a nagykereskedők és áruházláncoknál visszafogni és kreatív dobozokkal az éttermi maradékok hazavitelének kultúráját meghonosítani, számos egyéb kezdeményezés is útjára indult ennek a világszerte jelentős problémának, az élelmiszerpazarlásnak a kezelése érdekében

BŐVEBBEN »

  


3D szkenner a földeken

Egy amerikai startup 3D vizuális szkennerrel ellátott robotot használ, hogy megváltoztassa a növénytermesztés menetét. A Blue River Technology – egy startup, amely saláta-gyomirtó robotot hozott létre –, csendben megkezdte egy 3D termés-szkenner tesztjét.

BŐVEBBEN »

  


Mezőgazdaság 2030-ban – stratégiai ajánlások

A megkérdezett gazdák 60%-a szerint a precíziós technológiák egyrészt általánossá válnak, másrészt fejlődnek a következő 15 évben. Szinte egyforma jelentőséget tulajdonítanak az automatizációnak, mely által kevesebb kétkezi munkára lesz szükség a gazdaságokban, a várható konszolidációnak és a professzionalizmusnak.

BŐVEBBEN »

  


NASA DEVELOP – műholdas adatok gyakorlati haszna

A NASA DEVELOP egy olyan együttműködési program, mely az alkalmazott tudományok segítségével keres a környezeti problémákra megoldásokat a NASA Earth megfigyelő rendszer adatainak felhasználásával.

BŐVEBBEN »

  


Orosz rulett a búza piacán

Moszkva új, a rubel árfolyamától függő adót vetett ki a búzára. A Reutersnek nyilatkozó kereskedők szerint a lépéssel az orosz ruletthez vált hasonlatossá a szektor, hiszen az adó a már megkötött opciós üzleteket is veszteségessé teheti, ha az orosz deviza tovább gyengül a dollárral szemben.

BŐVEBBEN »

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?