2024. április 29. hétfő Péter

A GALLDORF CÉGCSOPORT BEMUTATÁSA

Agro Napló
Növénytermesztés, állattenyésztés, keveréktakarmány- és full-fat szója gyártás, sörárpa és szójabab integráció, logisztikai megoldások. Ezek a 2014. évben Business Superbrands díjat elnyert Galldorf Zrt. vezetésével működő cégek tevékenységei, melyekre a tulajdonosok és a cégcsoport munkatársai is büszkék lehetnek.

A Galldorf Zrt. jogelődje, a Galldorf Kft. 1997-ben alakult 3 millió Ft törzstőkével. A megalakulását követő közel 10 éven át cégünk fő tevékenysége a broilercsirke-nevelés és a – főleg saját célra történő – keveréktakarmány-gyártás volt. A Galldorf Kft.-ben 2006 végén az állattenyésztést végleg befejeztük, az ezt követő években intenzív technológiai fejlesztések során 10 tonna/óra kapacitású keverőüzemet és full-fat szója üzemet létesítettünk. 2014. évi beruházásunk révén ismét bővítettük szójaüzemünk kapacitását, amely elérte a 12 tonna/óra, azaz cca. 80.000 tonna/év kapacitást.

2013. január 1-jén cégünk átalakult Galldorf Takarmánygyártó és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársasággá, egyúttal megemeltük a cég törzstőkéjét 221 M Ft-ra.

Cégünk fontosnak tartja dolgozói folyamatos továbbképzését, a balesetmentes üzemelést és a különböző minőségbiztosítási rendszerek bevezetését és fenntartását. 2009-ben a már korábban bevezetett HACCP és ISO 9001:2000 tanúsítás mellé megszereztük az ISO 22000:2005 tanúsítást is, majd a minőségbiztosítás további erősítése érdekében 2012-ben cégünk bevezette a „GMP+ B3” és a fenntartható bioüzemanyag-termelésre vonatkozó ISCC-EU szabványt is. 2014-ben megszereztük a Duna Szója Szövetség (Donau Soya Verein) gyártói, kereskedői és első gyűjtőponti minősítését, amelynek előírásai szerint végezzük 2014-től a GMO-mentes magyar szójabab felvásárlását, feldolgozását és értékesítését.

Az elmúlt években a takarmány- és alapanyag laborunkat kiegészítettük egy saját GMO-laborral, amely különböző gyorstesztek használatával képes meghatározni a bejövő alapanyagok és a kimenő késztermékek közül a GMO-t tartalmazó tételeket. A GMO-ellenőrzés mellett ez a rendszer alkalmas különböző toxinok mennyiségének (Aflatoxin, DON toxin, Zearalenon stb.) gyors és pontos megállapítására.

A 2014-es gazdasági évben az árbevételünk meghaladta a 17 milliárd Ft-ot, csoportszintű, nem konszolidált árbevételünk 19 milliárd Ft-ra nőtt. Évente legyártunk és értékesítünk cca. 90.000 tonna ömlesztett és zsákos takarmányt, full-fat szóját, premixet és zsírport. Cégünk kereskedelmi részlege a fentiek mellett közel 150.000 tonna gabonát, olajos magot, fehérjehordozót és egyéb takarmányozási alapanyagot értékesít évente belföldre és exportra. Saját tulajdonú, Hernádon felépített raktárkapacitásunk meghaladja a 30.000 tonnát, ahol szükség szerint akár 1.000 tonna árut is tudunk fogadni vagy exportra feladni naponta.

Cégcsoportunk tagja az Agrogall Kft., amely az elmúlt évben elindított sertésintegráció keretében közel 30.000 hízót telepített bérhizlaló partnerei telepeire. Ezt az állatlétszámot a következő években szeretnénk tovább növelni, amennyiben megfelelő partnereket találunk hozzá.

Csoportunk tagja a Gall-Sped Kft. is, amelynek feladata a cégeinknél felmerülő logisztikai megbízások teljesítése.

Ez közel 300.000 tonna ömlesztett gabona, olajos mag, keveréktakarmány és full-fat szója be- és kiszállítását jelenti, amelyhez a 12 db saját tulajdonú silós és gabonás szerelvény mellett megbízható alvállalkozói gépjárműparkja is rendelkezésre áll.

A Galldorf cégcsoport az alábbi tevékenységeit ajánlja Megrendelői figyelmébe:

  • Keveréktakarmány, full-fat szója és premixek gyártása, forgalmazása
  • A takarmányforgalmazáshoz kapcsolódó szolgáltatások
  • Gabonafélék és különböző takarmány alapanyagok nagykereskedelme
  • Takarmánykiegészítők nagykereskedelme
  • Sörárpa vetőmag forgalmazása, integráció
  • Szójabab vetőmag forgalmazása, integráció
  • Sertéstenyésztés és sertésintegráció
  • Logisztikai szolgáltatások, szállítás, szállítmányozás

Popovics Tamás

igazgató


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A ragadó idő foglyai

A ragadó idő foglyai

Becsapja magát az, aki nem veszi tudomásul a változást, aki megszokásból cselekszik. Az elmúlt év árnyékából értékelve 2023 egy igazán nehéz év lesz....

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!